Christina (11) får bonustur av pappa

STAVANGER (Dagbladet): - Nei, det kniper med å få brukt bonuspoengene. Men faktisk er jeg akkurat i gang med å ordne en bonusreise til min datter Christina (11). Hun skal til Danmark på ferie, sier Statoils danske informasjonssjef Kai Nielsen og ler hjertelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har ingen planer om lange, eksotiske bonusturer med familien. I sommer blir det hytteferie i Norge.

Nielsen er ikke blant dem som reiser mest i Statoil, men når informasjonssjefen for Statoils internasjonale aktiviteter først reiser, er det langt. Hvor mange poeng han har samlet, har han ikke peiling på. Men han har både Eurobonus-kort og BRACard.

- Folk som reiser mye, vil nok helst slippe å sette seg på et fly igjen med det første. Det er en belastning å reise mye i jobben. Det kan kanskje være vanskelig å forstå for andre som forbinder flyturer med Syden, ferie og sol, sier Nielsen, og legger til:

- Hvis Statoil-ansatte som er mye på farten i jobben, kan få litt fornøyelse igjen for dette, synes vi det er fint.
Et par ganger har han tatt ut gratisreiser, men brukt dem i bedriftens tjeneste.

Statsoljeselskapet har det siste året latt de ansatte stå fritt til å gjøre som de vil med sine bonuspoeng. Selskapet har avtaler med Braathens på innenriksflygninger og SAS som første prioritet på utenlandsreiser. Billettene ordnes gjennom bedriftens eget reisekontor.

- Dermed har vi en viss styring på hvilke flyselskaper de ansatte flyr med, og Statoil får litt igjen for dette i form av lavere priser. Hvis det var fritt fram, kunne vi risikere at folk ble litt for kreative.

GIR BORT: Statoils informasjonsjef Kai Nielsen har problemer med å få brukt bonuspoengene, men datteren Christina (11) får seg en bonustur til Danmark.