Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christina (31) hadde alt. Unntatt store bryster

Hjerneskadd og i koma på fjerde måneden. Nå advarer forloveden mot skjønnhetoperasjoner.

 I KOMA:  Benny Håkansson (34) har besøkt forloveden Christina Hedlund hver dag på sykehuset siden den fatale platiske operasjonen for tre måneder siden. Hun er i koma og legene sier hun trolig har fått en varig hjerneskade. FOTO: SVT.
I KOMA: Benny Håkansson (34) har besøkt forloveden Christina Hedlund hver dag på sykehuset siden den fatale platiske operasjonen for tre måneder siden. Hun er i koma og legene sier hun trolig har fått en varig hjerneskade. FOTO: SVT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christina Hedlund (31) og forloveden Benny Håkansson (34) har bestilt vielsesdato i Lund domkirke i Skåne i juni neste år etter å ha vært sammen i 13 år.

Alt har pekt en vei — rett fram. Benny har drømmejobben på oljeplattform og Christina er snart ferdig med studiene i biomedisin.  

Det var bare ett grep Christina Hedlund ville ta for at alt skulle være perfekt. Hun var opptatt av å skaffe seg større bryster, men ville ikke vente til hun sto først i køen hjemme i Sverige i desember.  

Operasjonsgave Den vordende ektemannen slo til med en gave i sommer — operasjon for større bryster på en utenlandsk klinikk. Via en agent i Sverige var alt klart for inngrepet på en klinikk i Gdansk i Polen.

Det gikk forferdelig galt. Nå ligger Christina Hedlund i koma på sykehus i Malmö på fjerde måneden.  

I følge avisa Sydsvenskan tror ikke legene lenger at rehabilitering vil gi noen mening. Hun kan ha pådratt seg varig hjerneskade under operasjonen.

De svenske legene tror i etterkant at hun fikk for mye narkose, som svekket åndedrettsorganene og oksygentilførselen til hjernen. 

En praktisk side ved tragedien er forsikringsansvar mellom den svenske agenten og klinikken i Polen.  

- Kjenner ikke risikoen I programmet «Uppdrag gransking» på SVT onsdag kveld fortalte Benny Håkansson at forloveden sannsynligvis aldri vil våkne igjen.   Han går ut med den gripende historien i SVT og Sydsvenskan for å be andre kvinner som planlegger å skaffe større bryster om å tenke seg veldig godt om.  

Ikke fordi han har fått noen moralske fordommer mot slike inngrep etter det som har skjedd med forloveden, men fordi han advarer jenter og unge kvinner mot presset om å være skjønnhetsidealer.  

- Det skapes et mediatrykk om å se perfekt ut. Og nå er det så normalt å operere seg at det ikke er like vanskelig å ta en slik beslutning som før. Jeg har aldri hørt om at det har gått galt før, men man må vite at det er en risiko, sier Benny Håkonsson til Sydsvenskan.  

- Kanskje vi har alt Etter å ha fortalt historien til svensk tv og sett programmet etterpå, sier han:    

- De første 24 timene da Christina ikke våknet tok 10 år av mitt liv. Hvert minutt var en plage som aldri tok slutt. Hadde vi sett dette programmet, hadde vi kanskje aldri gjort det, sier han.  

Han er alvorlig bekymret over trenden at det er om å gjøre å se tilnærmet perfekt.

- Selv har jeg nok også vært opptatt av at alt skal bli bedre og bedre hele tiden. Det er lett å glemme at vi kanskje allerede har alt, sier forloveden til hjerneskadde Christina Hedlund.   

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!