Christina (54) cruiser inn presidentvalget

Sammenligner seg med Eva Peron og Hillary Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Velgerne i Argentina strømmet til stemmelokalene søndag, men apatien var til å ta og føle på i hovedstaden, der velgerne hadde mer lyst til å nyte det fine været enn å gå og stemme.

Men velgerne visste at de måtte gjøre sin borgerplikt ettersom det er stemmeplikt for de 27 millioner argentinere som har registrert seg som velgere.

Valglokalene stenger klokken 22 norsk tid, men i hovedstaden Buenos Aires ble det besluttet å holde åpent en time ekstra fordi mange strømmet til lokalene helt på tampen av den ordinære åpningstiden. De første resultatene vil trolig komme vel tre timer senere. De fleste er likevel ikke i tvil: Valgets vinner blir Cristina Fernandez de Kirchner.

Dagens førstedame er ikke et ubeskrevet blad og har nesten to tiår bak seg i politikken, blant annet som senator i Argentinas nasjonalforsamling. I tillegg til president skal argentinerne også velge en tredel av senatorene og halvparten av medlemmene i deputertkammeret.

- Arrogant overklasse

Det er i alt 14 kandidater som ønsker å etterfølge Nestor Kirchner, som har sittet som president siden 2003. Men Cristina Fernandez (54) vil ikke ha noe problem med å hale seieren i land etter sin mann, ifølge meningsmålingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer