I fotsporene til Tor Mikkel Wara og Bård Hoksrud

Christine (22) kan bli historisk

Christine Hartvigsen kan bli tidenes første kvinnelige formann i FpU, 42 år etter stiftelsen av organisasjonen. Hennes motkandidat er Andreas Brännström (25).

FORMANNSKANDIDAT: Christine Elise Hartvigsen (22) jobber som miljøarbeider i Stavanger kommune mens hun utdanner seg til barnevernspedagog. Nå stiller hun til valg som FpU-formann. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
FORMANNSKANDIDAT: Christine Elise Hartvigsen (22) jobber som miljøarbeider i Stavanger kommune mens hun utdanner seg til barnevernspedagog. Nå stiller hun til valg som FpU-formann. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bjørn-Kristian Svendsrud, som har ledet Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon de siste fire årene, er den 15. mannlige formannen på rad siden stiftelsen av FpU i 1978. Svendsrud varslet i dag valgkomitéen om at han ikke tar gjenvalg.

På FpU-landsmøtet i april stiller nestformann Andreas Brännström som kandidat til å overta. Det gjør også sentralstyremedlem Christine Hartvigsen.

Siv Jensen ble valgt til partiformann i Fremskrittspartiet i 2006. Tre år seinere endret Frp-landsmøtet tittelen hennes til partileder.

Vil være formann

Christine Hartvigsen ønsker at FpU-sjefen fortsatt skal betegnes som formann hvis hun blir valgt.

- Ja, helt klart. Jeg kommer til å stemme imot hvis noen foreslår å forandre på det. Jeg har vært formann både i Kristiansand FpU og i Rogaland FpU, og må si at jeg liker den tittelen, forteller Christine Hartvigsen.

Sørlandsjenta er vokst opp på Hånes øst for Kristiansand.

- Jeg dro til Stavanger for å studere i 2016 og likte meg så godt at jeg har blitt boende der, sier 22-åringen, som utdanner seg til barnevernspedagog mens hun jobber som miljøarbeider i SFO.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer