Christine B. Meyer snakker ut: - Sårende og krenkende rykter

Tidligere statssekretær Christine B. Meyer (39) reagerer sterkt på rykter og spekulasjoner om at hun hadde et forhold til Victor Norman (57) før hun ble statssekretær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er sårende og krenkende i forhold til min profesjonalitet og min integritet. Hvis vi hadde hatt et forhold, ville jeg aldri tatt jobben som statssekretær. Så uprofesjonell er jeg ikke, sier Meyer til Dagbladet.

For første gang snakker Meyer om hvordan hun opplever at hennes forhold til arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman blir offentlig kjent og omdiskutert.

Meyer er kjent med at det har versert rykter og spekulasjoner om at hun nærmest ble hentet til arbeids- og administrasjonsdepartementet som Victor Normans elskerinne.

- Ja, og slike spekulasjoner har overhodet ingen rot i virkeligheten. Jeg opplever at det blir stilt spørsmål ved hele min kompetanse og min profesjonalitet. Det er veldig sårende. Den situasjonen Victor Norman og jeg kom opp i fjor, var vanskelig nok i seg selv, sier Meyer til Dagbladet.

Kolleger i Bergen

Hun sier at hun kjente Norman godt fra Norges Handelshøyskole i Bergen.

- Vi jobbet ved hvert vårt institutt og satt sammen i styret for skolen. Jeg var også viserektor da han var rektor. Det var gjennom min jobb i styret at Victor Norman ble oppmerksom på min kompetanse, sier Meyer.

Hennes fag er strategi og organisasjon.

Hun sier hun ble spurt av Norman om å bli statssekretær, men at det også var andre i det politiske miljøet som hadde nevnt hennes navn. Hun ble utnevnt til statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet 2.11.2001.

- Jeg sa ja under den forutsetning at jeg skulle bli i ett år, blant annet fordi jeg har barn i Bergen. Jeg fikk avskjed i desember, og ble to måneder lenger enn planlagt for å avslutte arbeidet med tilsynsmeldingen som ble lagt fram 17. januar, sier Meyer.

Kortvarig forhold

Hun forklarer at årsaken til at det ble gitt avskjed i desember, var at det måtte gjøres flere bytter mellom departementene, blant annet fordi statssekretær Osmund Kaldheim skulle bytte departement. Kaldheims bytte skyldtes at han og departementetsråd Ellen Seip i Sosialdepartementet hadde et kjærlighetsforhold.

Når det gjelder hennes kjærlighetsforhold til Victor Norman, viser Meyer til det Norman sa til VG onsdag: At de på forsommeren i fjor innledet et intenst forhold som etter kort tid ble lagt på is.

- Vi fant begge ut at det ikke var profesjonelt å fortsette forholdet. Etter min oppfatning gjorde vi det som var korrekt og ryddig. Vi sa ifra til våre nærmeste, ga beskjed til statsministerens kontor, og vi la forholdet på is, sier Meyer.

I dag har Meyer og Norman et kjæresteforhold.

Var Normans kritiker

Hun reagerer også kraftig på antydninger om at hun og Norman ikke klarte å være profesjonelle på jobben.

- Jeg har for eksempel sett det hevdet at jeg ikke torde å si fra. Det er ikke tilfelle. Jeg har nok vært Normans strengeste kritiker. Det tror jeg de andre i politisk ledelse i departementet vil kunne bekrefte. En annet sak er at en statsråd og en statssekretær er et tospann. Andre kan ikke komme til meg med noe jeg ikke skal gå til statsråden med. En statsråd og en statssekretær må være samkjørte utad, sier Meyer, som er tilbake i sin forskerstilling ved Handelshøgskolen.