Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terroren i London:

Christine ble drept i London-terroren

Christine Archibald jobbet med hjemløse i Canada, før hun flyttet til Europa for å være med forloveden. Lørdag ble hun drept i London-terroren.

DREPT: Canadiske Christine Archibald er en av de sju som ble drept i angrepet i London lørdag kveld, opplyser familien hennes. Foto: Privat / Lucy Young / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
DREPT: Canadiske Christine Archibald er en av de sju som ble drept i angrepet i London lørdag kveld, opplyser familien hennes. Foto: Privat / Lucy Young / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Kanadiske Christine Archibald er en av de sju drepte i terrorangrepet som rammet London seint lørdag kveld. Sju mennesker ble drept og 48 skadd da tre gjerningsmenn meide ned fotgjengere på London Bridge før de knivstakk flere personer i området.

«Vi sørger over tapet av vår vakre, kjærlige datter og søster. Hun hadde hjerterom for absolutt alle og hadde en sterk tro på at alle mennesker skulle verdsettes og respekteres».

Det sier familien i en uttalelse gitt via det kanadiske utenriksdepartementet søndag kveld. Archibald er det første offeret for bil- og knivangrepet som er identifisert.

- Ingen forståelse for denne ondskapen

DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer

Familien forteller at Archibald jobbet med hjemløse i Canada før hun flyttet til Europa for å være sammen med forloveden sin.

Archibald «ville ikke hatt noen forståelse for den skruppelløse ondskapen som forårsaket hennes død», skriver familien, som er fra provinsen British Columbia, vest i Canada.

Familien sier videre at de som ønsker å hedre den drepte kvinnen, kan gjøre det ved å gjøre en frivillig innsats for hjemløse og si at «Chrissy sendte dem».

- Hjertet mitt er knust

Uttalelsen kommer kort tid etter at statsminister Justin Trudeau opplyste at en av landets borgere var blant de drepte.

- Canada fordømmer på det sterkeste det meningsløse angrepet i London, som drepte og skadet mange uskyldige mennesker. Hjertet mitt er knust over nyheten om at en kanadier er blant de drepte, sa Trudeau i en uttalelse søndag.

- Vi sørger med familiene og vennene til alle som har mistet sine kjære, og ønsker alle de skadde god bedring, sa han videre.

Han skryter av innbyggerne i London og Storbritannia som «alltid har vist styrke i møte med motstand».

- Vi så nylig dette etter angrepene i Manchester og Westminster-området i London. Det vil ikke være annerledes denne gangen.

Den kanadiske statsministeren sier at folket ikke «lar seg skremme av disse hatefulle handlingene».

- Kanadiere står sammen med det britiske folk. Vi vil fortsette å samarbeide med Storbritannia og alle våre allierte for å bekjempe terrorisme og å sørge for at gjerningsmennene får sin straff, sier Trudeau.

Kritisk for 21 skadde

Sju personer ble drept og 48 skadd da tre gjerningsmenn kjørte ned en folkemengde med en varebil på London Bridge i går kveld, før de etterpå angrep tilfeldige mennesker med kniv. Tilstanden beskrives som kritisk for 21 av de skadde. Gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet åtte minutter etter at angrepet startet, ifølge politiet.

Tolv personer er arrestert i forbindelse med London-terroren. Personene ble pågrepet i forbindelse med en politiaksjon mot flere adresser i forstadsbyen Barking, øst i London, i dag.

(Dagbladet/NTB)

Hele Norges coronakart