SKULLE MØTE JENSEN: SSB-direktør Christine Meyer, her på vei til gårsdagens avlyste møte med finansminister Siv Jensen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKULLE MØTE JENSEN: SSB-direktør Christine Meyer, her på vei til gårsdagens avlyste møte med finansminister Siv Jensen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Christine Meyer forhandler om sin sluttavtale

SSB-sjefen bekrefter det overfor Aftenposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christine Meyer, sjefen for Statistisk sentralbyrå, bekrefter i et intervju med Aftenposten at hun bruker helga til å forhandle om sin sluttavtale.

Dette kommer etter en rekke spekulasjoner, ikke minst etter at finansminister Siv Jensen (Frp) i går erklærte at hun ikke lenger har tillit til SSB-sjefen.

BRÅK: Dag Steinfeld, advokaten til SSB-sjef Christine Meyer, kom med krass kritikk av media etter pressekonferansen hos byrået fredag. Bakgrunnen for kritikken var de mange oppslagene torsdag om at Meyer kom til å gå av fredag. Det viste seg ikke å stemme. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

- Jeg synes ikke man har behandlet meg med respekt. Jeg hadde forventet at hvis Jensen tvilte på om hun hadde tillit til meg, så ville hun gjort dette klart gjennom samtaler som ikke var kjent for omverdenen. Det ville vært en mye ryddigere måte å gjøre det på, sier Meyer til Aftenposten.

- Ønsker å snakke åpent

SSB-sjefen sier i intervjuet at Finansdepartementet prøver å legge begrensninger på hva hun kan fortellle om konfliktene med minister Jensen.

- I noen skisser fra Finansdepartementet har det stått at jeg bare skal uttale meg «høvelig». Det er uklart for meg hva det betyr, men det har vært et ønske fra Finansdepartementet, sier Meyer.

Hun framholder at hun har et sterkt ønske om å kunne snakke åpent om det som har skjedd.

- Da må ikke noen kunne komme etterpå og si at jeg har snakket «uhøvelig», sier hun.

- Tynt grunnlag

Meyer sier at forhandlingene med departementet også går på økonomi. Hun opplyser også at hun har skaffet til veie en juridisk uttalelse som vurderer hvorvidt hun kan sies opp.

BRÅK: Siv Jensen møter pressen i forbindelse med bråket rundt SSB og Christine Meyer. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Konklusjonen er at det er tynt grunnlag for å si meg opp, konstaterer SSB-sjefen overfor Aftenposten.

Hun opplyser for øvrig at når avgangsforhandlingene er sluttført, returnerer hun til sin gamle stilling som professor ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Finansdepartementet, ved kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen, viser til at Meyer og hennes advokat Dag Steinfeld har bedt om konfidensialitet rundt de pågående forhandlingene.