Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christines elleve år gamle datter fikk SMSer fra «Trusemannen»

- Hun er redd, sier Christine Trasti Henriksen.

BLE KVALM: Christine Trasti Henriksen fra Jacobsnes i Finnmark advarer andre foreldre, etter at hennes 11 år gamle datter hadde fått SMS fra et ukjent nummer. - Jeg synes det er kvalmt, sier hun. Foto/skjermdump: Privat
BLE KVALM: Christine Trasti Henriksen fra Jacobsnes i Finnmark advarer andre foreldre, etter at hennes 11 år gamle datter hadde fått SMS fra et ukjent nummer. - Jeg synes det er kvalmt, sier hun. Foto/skjermdump: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christine Trasti Henriksen fra Jacobsnes i Finnmark rykket i søndag ut på Facebook for å advare andre foreldre. Hennes 11 år gamle datter hadde nemlig fått SMS fra et ukjent nummer.

«Hei! Jeg heter Nadia Tysnes er 18 fra Oslo! Jeg er russ 2016! Har du vært eller skal bli russ? si hvilket år du var eller blir russ! Mvh Nadia», stod det i SMS-en 11-åringen mottok.

Ringte opp nummeret Da jenta svarte at hun bare var 11 år, begynte en meldingsutveksling. Personen som sendte meldingene, «Nadia» spør om kjønn, om hun liker russ og om hun har lyst på russekort. Det hele ender med «Nadia» indirekte ber om adressen til 11-åringen.

- Dattera mi kom opp på kjøkkenet til meg, hadde telefonen med seg og sa: «Mamma, hva er det her for noe», forteller Henriksen til Dagbladet.

Da hun se meldingene bestemte hun seg for å ringe opp nummeret. Hun fikk svar, men det var ingen som sa noe.

- Jeg hørte noe romstering, så jeg vet at han var der, sier Henriksen.

Etter at hun hadde forsøkt å ringe nummeret et par ganger til, bestemte hennes samboer seg for å kontakte politiet.

- De sa dette hørtes veldig kjent ut. De trodde de visste hvem det dreide seg om, forteller Henriksen.

«Trusemannen» Overfor ifinnmark.no bekrefter politiets operasjonssentral i Buskerud at telefonnummeret knyttes til «Trusemannen». Han ble kjent etter mange medieoppslag i både lokal- og riksmedier, og hans spesialitet er å kontakte unge jenter via SMS og Facebook.

Der ber han om å få kjøpe brukte truser og tights. Mannen er fra Buskerud og skal ha holdt på siden slutten av 90-tallet. Han er anmeldt flere ganger og har måtte sone fengselsdommer for seksuelt krenkende adferd. Men så fort han er ute igjen, fortsetter han.

Denne gangen var det altså Christine Trasti Henriksens 11 år gamle datter han tok kontakt med.

- Det jeg ikke skjønner er hvordan han har fått tak i telefonnummeret hennes. Hun har ikke lagt det ut noen steder, og nummeret står jo ikke oppført på henne. Det står oppført på meg, sier Henriksen.

Ble redd - Hvordan har hun reagert på dette?

- Hun har blitt redd. Hun sier at hun aldri mer skal svare på meldinger fra nummer hun ikke kjenner. Hun er veldig glad for at hun ikke ga ham adressen sin, sier Henriksen.

- Hvordan reagerer du på dette?

- Jeg synes det er kvalmt. Jeg blir redd. Dattera mi ante jo ingenting, hun synes jo egentlig det var hyggelig. Men jeg fortalte henne at det ikke er noen som sender ut russekort sånn. Han var jo veldig ivrig på å få adressen hennes. Og det som er mest skremmende er at jeg har fått flere meldinger fra andre som har opplevd denne mannen, sier Henriksen.

Anmelder Og Henriksens datter er heller ikke den eneste på det lille stedet Jacobsnes, to mil fra Finnmark, som har blitt kontaktet av «Trusemannen».

- Naboen har også fått lignende henvendelser nå i det siste, forteller Henriksen.

I morgen skal hun gå til politiet for å anmelde saken.

På nett har flere lagt inn informasjon om telefonnummeret. Der oppgis også at vedkommende som sender melding fra nummeret kaller seg ulike navn, som «Therese», «Thea», «Nadia» eller «Merete». Noen oppgir også å ha fått slibrige meldinger fra nummeret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!