DRAMA: Svenske Christoffer Persson (36) tvinges til å amputere beinet etter at en mann skjøt han i den argentinske hovedstaden Buenos Aires like før jul. Video: Expressen Vis mer

Christoffer (36) ble beskutt på åpen gate i Argentina - tvinges til å amputere beinet

Myndighetene jakter viktig fingeravtrykk etter at svensken ble beskutt på vei tilbake til hotellet sitt i Buenos Aires.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Svenske Christoffer Persson tvinges til å amputere beinet etter at en mann skjøt ham i den argentinske hovedstaden Buenos Aires like før jul, skriver Expressen.

På åpen gate

I videoen i toppen av saken ser man 36-åringen og kjæresten på vei tilbake til hotellet, idet en bil stopper opp og en mann hopper ut av bilen.

I voldsom fart løpet han bort til kjæresteparet og griper etter noe. Så løsner det et skudd før gjerningsmannen raskt kommer seg inn i bilen igjen.

Skuddet treffer Persson i låret.

- Av ren refleks forsøkte han å slå unna pistolen og et skudd ble fyrt av og traff ham i låret, forteller Jørgen Persson, faren til Christoffer, til Expressen.

På videoen ser man hvordan 36-åringen støtter seg på kjæresten og er i store smerter.

De som ble vitne til hendelsen skal videre ha løpt bort til kjæresteparet for å hjelpe til, og Persson ble raskt sendt til det lokale sykehuset.

SKUTT: Svenske Christoffer (36) ble skutt på åpen gate i Argentina. Foto: Brukt med tillatelse fra familien.
SKUTT: Svenske Christoffer (36) ble skutt på åpen gate i Argentina. Foto: Brukt med tillatelse fra familien. Vis mer

- Amputere høyre ben

Etter hendelsen har 36-åringen måtte gjennomgå en rekke operasjoner og legen besluttet til slutt at han må amputere høyre bein.

Da Expressen prater med faren hans fredag, forteller han at sønnen, etter omstendighetene, har det bra.

- Han har det bra og har innsett og forstått det hele tiden. Det virker som at han har akseptert at de var tvunget til å amputere beinet. Legene har gjort det de kunne.

Videre sier faren sønnen og kjæresten var på juleferie da hendelsen fant sted, og at verken han eller kona har sovet mange timene siden nyttårsaften.

Det var da de fikk beskjeden, og de satte seg samme kveld på et fly ned til den argentinske hovedstaden.

Forsøker å finne fingeravtrykk

Faren forteller videre at han har et håp om at politiet klarer å finne fingeravtrykk på sønnens telefon, som gjerningsmannen skal ha vært ute etter, men ikke klarte å ta.

Han håper også at videoen fra overvåkningskameraet kan være med og hjelpe politiet i jakten på gjerningspersonen.

Det svenske utenriksdepartementet bekrefter historien til den svenske avisa, men sier at de ikke kan gå inn på flere detaljer på nåværende tidspunkt.

Ifølge Expressen skal gjerningspersonen være i 20-åra.

- Håpefulle

Faren takker videre for all støtte som både familien og sønnen har fått den siste tiden.

Han roser også argentinske myndigheter for måten de har håndtert situasjonen på, og sier at de har gjort det lett for han og kona bare å fokusere på sønnen.

Faren sier at sønnen er håpefull, til tross for alt han har vært igjennom.

- Han er i godt humør og det er det viktigste. Så får vi se hvor lenge han må bli på sykehuset. De vil jo at det skal stabiliseres innen vi ordner med transport hjem, avslutter Persson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer