- Christoffer (8) kunne ha vært i live

Christoffer Kihle Gjerstads far mener sønnen kunne ha vært i live om han hadde fått fortsette samværet med ham. I dag starter saken mot Christoffers stefar.

- Christoffer (8) kunne ha vært i live
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Faren føler Christoffers dødsfall kunne vært unngått hvis han hadde fått fortsette samværet med sønnen, sier advokat Knut Gunnar Brindem til Dagbladet. Han representerer Christoffer Kihle Gjerstads far, som ikke hadde samvær med sønnen de siste månedene før han døde.

Alle var bekymret for Christoffer — de mange skadene hans ble oppdaget på skolen, i SFO, og på i helsevesenet. Men ingen varslet.

Stefaren er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge. I oktober ble han dømt til seks års fengsel i Tønsberg tingrett for å ha mishandlet stesønnen Christoffer Kihle Gjerstad til døde. Faren vil være til stede i Agder lagmansrett i Tønsberg når ankesaken mot stefaren starter i Agder lagmannsrett i Tønsberg i dag.

Fratatt samværChristoffers far hadde samvær med sønnen annenhver helg, etter at han skilte seg fra Christoffers mor i 2000. Fra sommeren 2004, etter at hun hadde truffet den tiltalte stefaren, nektet moren Christoffers far å se sønnen.

- Det var en beslutning som ble tatt av moren, uten farens samtykke, sier advokat Brindem.- Han klandrer seg selv for at han ikke har kunnet hjelpe gutten sin — og mener han ville reagert om de hadde hatt samvær, sier Brindem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer