- Christoffer døde ikke av hodeskaden alene

Nevropatolog Kari Skullerud kan ikke med sikkerhet si hva Christoffer Gjerstad Kihle (8) døde av.

- Christoffer døde ikke av hodeskaden alene
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet): Dagen med sakkyndige retssmedisinere og vaktlegene fra Tønsberg sykehus, som var til stede og tok i mot Christoffer etter at han døde, ble en vond dag for mange i Tønsberg tingrett. Der sitter Christoffers mor tiltalt for medvirkning til mishandel av sønnen, slik at han døde om kvelden den 2. februar 2005.

Spesielt barnelege Ulf Ljungblad fortalte retten at hadde han hatt dagens erfaring da han behandlet Christoffer for skader 14 dager før gutten døde, ville han nok ha stilt helt andre spørsmål enn det han gjorde da. Også legen Martin Handeland kunne i ettertid se at ting burde vært håndtert annerledes.

Men det var først og fremst de sakkyndige som rikk råde rettslokalet. De tegnet et bilde av vold mot Christoffer som savner sidestykke. Utallige nye og gamle skader fra hodet til leggene, der den mest omfattende skaden var stump vold mot venstre tinninglapp, som resulterte i et 17 centimeter langt brudd på hodeskallen, ble vist på bilder. Bidler så sterke at publikum måtte forlate salen før forklaringene tok til. Selv tiltalte valgte etter hvert å forlate rettslokalet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer