Christoffer skulle vært 18 år. - Jeg dras rett tilbake, når det skjer igjen

Mormoren til Christoffer er rystet av utviklingen i Monika-saken.

SVIKTET: I går ble stefaren til Monika (8) siktet for drap. I tre år har politiet slått fast at jenta begikk selvmord. Det er ni år siden Christoffer (8) ble funnet død med kraniebrudd, skader på kroppen og papir i nese og munn. Foto: ABC Nyheter / Politiet / Privat
SVIKTET: I går ble stefaren til Monika (8) siktet for drap. I tre år har politiet slått fast at jenta begikk selvmord. Det er ni år siden Christoffer (8) ble funnet død med kraniebrudd, skader på kroppen og papir i nese og munn. Foto: ABC Nyheter / Politiet / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Christoffer er med meg hver eneste dag. Da meldingen om siktelsen i Monika-saken kom, så var er det som å bli dratt rett tilbake til Christoffers dødsfall, sier Ragnhild Gjerstad til Dagbladet.

Barnebarnet hennes ble i februar 2005 funnet død i senga. I nese og munn var det stappet papir. Christoffer ville vært 18 år, hadde han levd i dag.

I stedet ble han revet fra livet. Volden kom ikke brått eller overraskende: mishandlingen hadde pågått i lang, lang tid. Verken skole- eller helsevesenet skjønte hva som skjedde.

- Har de ikke lært? Da han døde, mente politiet at Christoffer selv hadde påført seg skadene: det 17 centimeter lange kraniebrudd, sårene han hadde på kroppen, papiret i munnen og nesa.

Stefaren ble etter flere år dømt til åtte år i fengsel for å ha mishandlet stesønnen sin til døde.

Mormor Ragnhild har fulgt med på saken om Monika Sviglinskaja (8), som politiet fram til i går mente hadde begått selvmord. Hun ble funnet med et knyttet lærbelte rundt halsen, og døra var knust fra utsiden.

Nå er Monikas tidligere stefar (32) siktet for drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer