ANKESAK: Mora til Christoffer Gjerstad Kihle (8) er tiltalt for å ha medvirket til sin sønns død ved å være passiv. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ANKESAK: Mora til Christoffer Gjerstad Kihle (8) er tiltalt for å ha medvirket til sin sønns død ved å være passiv. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Christoffers mor trakk seg vekk fra stefaren, det var han som pratet

Sykepleieren tok i mot Christoffers mor og stefar på sykehuset kvelden åtteåringen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christoffers mors ankesak er nå oppe for Agder lagmannsrett. Hun er tiltalt for å ha medvirket til sin sønns død ved å være passiv.

Lydloggene fra kommunikasjonen mellom AMK-sentralen, politiet og ambulansepersonell blitt spilt i retten, der kom det fram at ambulansemedarbeideren tidlig sa at Christoffer kan ha tatt sitt eget liv.

Denne informasjonen ble gitt videre til både politi og annet helsepersonell, også de som skulle ta i mot Christoffers mor og stefar på sykehuset. Det var to sykepleiere, to leger og en sykehusprest som tok i mot dem.

- Trakk seg vekk Begge sykepleierne forteller i retten at hun etter møtet med mora og stefaren følte at ting ikke var helt som det skulle.

- Jeg fikk en følelse av at mor trakk seg vekk fra stefaren, det var han som var aktiv i samtalen, forteller den ene av dem.

Hun forteller også at hun snakket med kollegaer om at de stusset på at ekteparet ville dra hjem fra sykehuset så raskt.

I vitneavhør har hun fortalt at ekteparet satt langt unna hverandre på sofaen, og at det virket som mora skjøv stefaren vekk.

Stefaren skal ha fortalt at han hadde vært oppe hver natt for å sjekke på Christoffer, og at han var redd for at noe som skulle skje.

De kom også inn på blåmerkene som Christoffer hadde, stefaren sa at han trodde at det var selvskading.

Ønsket ikke obduksjon I avhør har sykepleierene fortalt, hver for seg, at Christoffers mor ønsket obduksjon, men at stefaren sa at «om det hadde vært hans unge, så ville ingen ha fått skjært i ham», og gråt.

Stefaren fortalte også da at han hadde filleristet Christoffer for å få liv i ham tidligere den kvelden, og at han var redd for at han hadde brukket noen ribbein på gutten, og sa at fingeravtrykkene hans måtte være over alt.

DØD:: Christoffer Gjerstad Kihle (8) Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØD:: Christoffer Gjerstad Kihle (8) Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Mor tok ikke noe særlig kontakt med stefar, hun kikket ofte ned når han prøvde å få kontakt med henne, sier den andre sykepleieren i avhør.

Den første sykepleieren forteller i rettssalen at hun etter møtet med foreldrene snakket med en kollega om kveldens opplevelser.

Ekkel følelse Hun skal da ha fortalt at hun hadde en ekkel følelse av at det var noe de ikke hadde fanget opp, og kollegaen fortalte at hun hadde samme følelse.

Mandagen etter hadde de to sykepleierne et møte, der det ble avtalt at de skulle sjekke hva de kunne fortelle politiet om bekymringene, uten å bryte taushetsplikten.

Christoffers mor ble i tingretten dømt for det hun er tiltalt for, men anket saken.

Hennes ektemann, Christoffers stefar, soner en dom på åtte år for å ha forårsaket guttens død.