SONER DOM: Stefaren (t.v.) er dømt for å ha forårsaket Christoffer Gjerstad Kihles død. Christoffers mor (t.h.) er tiltalt for å ha medvirket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SONER DOM: Stefaren (t.v.) er dømt for å ha forårsaket Christoffer Gjerstad Kihles død. Christoffers mor (t.h.) er tiltalt for å ha medvirket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Christoffers stefar tilbake i fengsel etter grisebank

Fikk juling av medfange ved Bastøy fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag kveld fikk 40-åringen så kraftig juling at han måtte legges inn for observasjon på sykehus.

- Han ble overfalt av en medfange i går ved 18-tida, sier assisterende fengselsleder Tor Arne Bårnes til Dagbladet.

Pågrep medfange I dag ble han ifølge Aftenposten skrevet ut og ført tilbake til soning ved Bastøy fengsel utenfor Horten.

Bårnes bekrefter overfor Dagbladet at en innsatt i 20-åra ble pågrepet av politiet etter overfallet.

Volden skal ha skjedd sentralt på fengsels-øya, rett på utsiden av et av de store inntakshusene.

- Han ble overfalt i et av husene hvor det bor mange innsatte. Han klarte selv å ta seg ned til vakta for å varsle. Det ble da besluttet å frakte ham til legevakta, sier Bårnes.

Trusler mot stefar Børnes ønsker ikke å si noe om hva slags skader stefaren ble påført. Men han antar Christoffer-saken og volden stefaren er dømt for var årsak til overfallet.

- Vi kan jo ikke anta noe annet. Det er stort trykk rundt den saken for tida, sier Bårnes.

Som Dagbladet tidligere har omtalt, skal stefaren ha blitt navngitt flere steder på internett. Også nylig ble han truet med tortur, voldtekt og drap.

- Jeg har tillit til at politiet tar trusler på alvor. Ut over det har jeg ingen kommentar, uttalte forsvarer Brynjar Meling til Dagbladet.

- Utsatt gruppe fanger Assisterende fengselsleder Tor Arne Bårnes hevder de fram til voldsepisoden mot den innsatte, hadde vært forskånet fra vold og trusler mot stefaren.

- Men på generelt grunnlag vet vi at personer som er dømt for vold eller overgrep mot barn er utsatt i norske fengsler. De er kanskje mer utsatt i lukkede enn i åpne fengsler, sier Bårnes til Dagbladet.

- Vi har vært forskånet for denne type vold på Bastøy. Men i går skjedde det, legger han til.

Overflyttet - Jeg ble varslet om forholdet søndag, men vet ikke hvor store skadene er, sier aktor Kjetil Baustad Egelie til Aftenposten.

SVIKTET AV ALLE: Christoffer Gjerstad Kihle ble bare åtte år.
SVIKTET AV ALLE: Christoffer Gjerstad Kihle ble bare åtte år. Vis mer

Egelie er aktor i saken mot 40-åringens kone som i Agder lagmannsrett står tiltalt for å ha unnlatt å verge sin sønn Christoffer Gjerstad Kihle, som ble mishandlet til døde i 2005.

Christoffers stefar soner en dom på åtte års fengsel for å ha forårsaket guttens død. Han ble ved nyttår flyttet fra Ringerike fengsel med høyt sikkerhetsnivå til den åpne fangeøya Bastøy i Oslofjorden utenfor Horten.
  Sterke reaksjoner Siden Dagbladet i 2009 første gang fortalte historien om Christoffers siste dager, har saken vakt sterke reaksjoner. Christoffers død er historien om den livlige gutten som blir funnet livløs i senga, med et 17 centimeter langt brudd på hodeskallen.

Volden han ble påført kom ikke brått og overraskende, den hadde pågått over lang tid.

Selv om flere så at noe var galt, var det ingen i det lille lokalsamfunnet i Vestfold som meldte fra.

Mistet gnisten De siste ukene av sitt liv mistet den lille gutten gnisten. Han sprudlet ikke lenger. Ville ikke hjem fra skolen. Han var redd. Og han var helt alene.

- Christoffers siste uker var et helvete for ham. Det går ikke en dag uten at vi tenker på ham. Det gnager på samvittigheten, om vi kunne gjort mer for å redde gutten vår. Saken har holdt på å ta livet av oss, sa hans mormor Ragnhild Gjerstad den gangen.

De sterke reaksjonene rundt Christoffers død har ikke avtatt med åra.