UTRØSTELIG: Suzanne Sullivan holder opp et bilde av sin sønn Christopher - krigshelten som ble skutt på velkomstfest på fredag. Foto: AP/The San Bernardino Sun/Gabriel Luis Acosta/Scanpix
UTRØSTELIG: Suzanne Sullivan holder opp et bilde av sin sønn Christopher - krigshelten som ble skutt på velkomstfest på fredag. Foto: AP/The San Bernardino Sun/Gabriel Luis Acosta/ScanpixVis mer

Christopher (22) overlevde et selvmordsangrep i Afghanistan. Vel hjemme ble han skutt i ryggen på sin egen fest.

Krigshelten blir trolig lam fra halsen og ned etter en krangel om amerikansk fotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå er Sullivans mor oppløst i tårer, og ber til høyere makter om at sønnen ikke skal bli lam for livet etter skyteepisoden.

Christopher Sullivan (22) vokste opp i et røft nabolag i San Bernardino i California, og i tenårene begynte han å henge med kriminelle gjenger som herjet i området.

Etter noen år valgte han imidlertid å ta et oppgjør med dette livet, begynte med idrett og vervet seg i den amerikanske hæren i september 2009.

I juni i fjor ble han ifølge LA Times sendt til Afghanistan.

Selvmordsangrep I desember det året ble hans enhet angrepet av en selvmordsbomber i Kandahar. Seks personer ble drept i angrepet. Sullivan overlevde - men ble sendt til USA, der han måtte gjennom en lang rekonvalesensperiode på Fort Campbell i Kentucky.

Helten Christopher Sullivan prøvde ifølge medsoldater å redde andre etter angrepet.

Han ble kastet flere meter av gårde av bomben, men skal da ha reist seg opp igjen og løpt for å redde medsoldater.

Sullivan er hedret med Purple Heart-medaljen for sin dåd.

Velkommen hjem For ei uke siden kom han endelig hjem til San Bernardino for å feire jul, hilse på sin mor og bror og feire livet med sine beste venner.

På fredag hadde Sullivans kompiser arrangert en fest for å feire hjemkomsten. Et 40-talls personer hadde møtt opp. Ved midnatt oppsto det en krangel mellom Sullivans yngre bror og en annen, ikke navngitt mann.

De to kranglet om amerikansk fotball. Krangelen eskalerte, og mannen slo til Sullivans bror.

Da grep soldaten Sullivan inn.

Blir trolig lam Mannen tok fram et uspesifisert håndvåpen og skjøt tre skudd. Christopher Sullivan ble truffet to ganger; en av kulene gjennomboret ryggraden hans.

Sullivan ble lagt inn på sykehus, kritisk skadd. Legene har nå overbragt den tunge beskjeden til hans mor Suzanne:

Sønnen din vil trolig bli lam fra halsen og ned.

- Han fortjente ikke dette. Han er en flott sønn, og en flott mann, fortviler mor Suzanne.

En 19 år gammel mann er siktet i saken. Hans advokat sier til Huffington Post at klienten lå på bakken da han skjøt, og at Sullivans bror hadde angrepet ham.

KRIGSHELT: Christopher Sullivan blir trolig lam fra halsen og ned etter krangelen på fredag. Foto: AP/The Sun, Gabriel Luis Acosta/Scanpix
KRIGSHELT: Christopher Sullivan blir trolig lam fra halsen og ned etter krangelen på fredag. Foto: AP/The Sun, Gabriel Luis Acosta/Scanpix Vis mer