RANET SAMME BUTIKK: Butikken Stride Rite i Toms River i New Jersey ble ranet av samme Christpher to ganger, men det var 15 år mellom de to ranene. Foto: Google Maps/Politibilde
RANET SAMME BUTIKK: Butikken Stride Rite i Toms River i New Jersey ble ranet av samme Christpher to ganger, men det var 15 år mellom de to ranene. Foto: Google Maps/PolitibildeVis mer

Christopher (40) sonet 15 års fengsel for ran. Dagen etter at han slapp ut ranet han samme butikk igjen

- Enten var han ikke en spesielt smart kriminell, eller så ønsket han faktisk å bli pågrepet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Christopher M. Miller (40) slapp ut av fengsel fredag 21 mars etter å ha sonet en 15 år lang fengselsstraff.

En av de første tingene han gjorde var å gjenta lovbruddet som satte han bak lås og slå: rane skobutikken Stride Rite i Toms River i den amerikanske delstaten New Jersey.

Sjokkerte politifolk Det lokale politiet er tydelig sjokkerte over Millers prioriteringer som fri mann.

- Han ranet butikken, satt i fengsel i 15 år, tar bussen fra Atlantic City dagen han blir løslatt og drar rett tilbake til nøyaktig den samme butikken og raner den igjen, sier politisjef Mitchell Little til CBS 2.

- Vi lurer på om han enten ikke var en spesielt smart kriminell, eller om han faktisk ønsket å bli pågrepet igjen. Og det er egentlig det sistnevnte vi mistenker - at han kanskje ikke klarte seg ute i verden på egen hånd og ønsket å dra tilbake til et sted han følte seg komfortabel, sier Little videre.

Ranet butikken for 400 dollar 40-åringen ble også domfelt for en rekke andre ran da han ble dømt til 15 års fengsel i 1999.

Ifølge politiet ble 40-åringen pågrepet sist lørdag etter at han tømte butikkens kasseapparat for 400 dollar og dro fra stedet. Han krevde å få de butikkansattes bilnøkler, men dette nektet de. Derfor ble politijakta lett - siden han forlot stedet til fots.

Miller ble pågrepet noen minutter etter ranet.

Nå anslår Little at 40-åringen risikerer å bli fengslet i nye 15 til 20 år, på grunn av gjentakelsesfare og liknende.

Miller blir nå holdt varetektsfengslet mot en kausjon på 100 000 dollar.