Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Christopher må ut med 300 000 kroner for å ha brutt forlovelsen

Dømt.

MÅ PUNGE UT: Melissa Cooper har saksøkt mannen hun trodde hun skulle gifte seg med, fordi han brøt forlovelsen. Christopher Ned Kelley hevder han aldri sa ordene «vil du gifte deg med meg?». Foto: Georgia appeals court / ABC News
MÅ PUNGE UT: Melissa Cooper har saksøkt mannen hun trodde hun skulle gifte seg med, fordi han brøt forlovelsen. Christopher Ned Kelley hevder han aldri sa ordene «vil du gifte deg med meg?». Foto: Georgia appeals court / ABC News Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i 2004, at Christopher Ned Kelley ga Melissa Cooper en ring verdt omlag 60 000 kroner, og flyttet sammen med henne. Sammen fikk de et barn, i tillegg til Coopers fra et tidligere forhold. 

Lykken skulle derimot ikke vare lenge.

Etter å ha oppdaget at Kelley angivelig hadde vært utro, saksøkte Cooper ham, blant annet for svindel og kontraktbrudd.

Nå må Kelley trolig betale Cooper hele 50 000 dollar, rundt 308 000 kroner, ifølge ABC News.

Svindel og kontraktbrudd Domstolen i Coweta, Georgia, ga Cooper medhold i saken. Retten bestemte at Kelley måtte betale sin nå eks-forlovede 43 500 dollar, rundt 270 000 kroner, og pengene hun hadde brukt på å hyre inn en advokat - omlag 40 000 kroner.

Kelley anket saken, som nå kan gå helt til høyesteretten i Georgia, USA. Han mener han aldri sa ordene «vil du gifte deg med meg?», og at det ikke betydde noe at han ga henne en ring.

Det hele begynte i 2004, da Cooper - etter å ha fått den dyre ringen - skal ha sluttet i jobben sin, for å ta seg av de to barna.

Cooper forsto derimot raskt at mannen hun skulle gifte seg med hadde vært i et forhold med en annen kvinne i to år. Hun konfronterte ham - og han lovet å holde seg unna den andre kvinnen - og lovet å gifte seg med Cooper.

Det skal deretter tilsynelatende ha gått bra for de to, men sju år seinere, i 2011, fant Cooper ut at barnefaren hadde et forhold til enda en kvinne. Da hun konfronterte ham, sa Kelley at han ikke ønsket å fortsette forlovelsen, og at han ville at Cooper og barna skulle flytte ut.

Han ville heller være med den nye kvinnen.

- Bare utseendet, teller ikke «Cooper var fortvilet over dette», står det i rettsdokumentene, ifølge ABC News.

Kelley har derimot ikke lyst til å betale Cooper over 300 000 kroner. Han sier i retten at ekteskapsløftet «var en del av et forhold som kun dreide seg om utseende - og at løftet derfor ikke teller».

«Vi diskuterte nesten aldri ekteskap, og jeg initierte aldri noen samtaler rundt giftemål», sier han, ifølge rettsdokumentene.

Cooper har i retten også innrømmet at hun var i et forhold med en annen person etter at de to forlovet seg, ifølge ABC News.

Retten mener derimot at forholdet, som varte i ti år, og det at de to bodde sammen etter at ringen ble gitt til Cooper - betydde at de to skulle gifte seg. De avslo derfor anken.

- Initierte aldri ekteskap Nå vurderer Kelley og hans advokat, Mark Mitchell, å anke til høyesterett.

- Lagmannsretten var ikke helt enige i beslutningen - hvilket viser at loven ikke er tydelig nok på dette punktet, sier Mitchell.

Kelley mener han ikke har gjort noe galt.

«Jeg initierte aldri til ekteskap med henne, utenom at jeg ga henne ringen», sier han, ifølge rettsdokumentene.

Kvinnens advokat, Jason Smith, mener ekteskapsloven i delstaten må endres.

- I lovens forstand eksisterer ikke ekteskapet - men i praksis er det et ekteskap. De var sammen i ti år. De kjøpte eiendom sammen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media