TILBAKETREKNING  Chrysler trekker tilbake nesten 600.000 biler. Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP / SCANPIX
TILBAKETREKNING Chrysler trekker tilbake nesten 600.000 biler. Foto: DAVID ZALUBOWSKI / AP / SCANPIXVis mer

Chrysler trekker tilbake nesten 600 000 biler

Dører som kan ta fyr og bremser som plutselig kan stoppe å virke er noen av grunnene. 161 bileiere i Norge berørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Tilbaketrekningen gjelder både ulike biltyper og ulike årsmodeller og har blitt rapportert til amerikanske myndigheter, melder Reuters. Blant modellene som trekkes tilbake er Town and Country og Dodge Grand Caravan fra 2008 og 2009.

Flere årsmodeller Styringsmekanismen til dørene på disse modellene kan nemlig ta fyr og forårsake brann.

 I tillegg trekkes også modellen Jeep Wrangler fra 2007 til 2010 tilbake fra markedet fordi det er fare for at bremsevæsken kan lekke, noe som kan føre til at bremsene slutter å virke.

Disse tilbaketrekningene kommer i tillegg til de som selskapet meldte om sist uke. Da trakk Chrysler tilbake modellene Dodge Caliber og Jeep Compass fra 2007 fordi det er fare for at gasspedalen kan sette seg fast.

Uklart Chrysler i USA sier de der vil kontakte de bilkjøperne saken gjelder, og at selskapet vil betale for nødvendige reparasjoner.

Ettermarkedssjef i Chrysler Norge, Christian Sooth Knutsen, opplyser at en foreløpig oversikt viser at det er solgt 161 biler i Norge av de fire aktuelle modellene.

- Som i USA vil disse bileeierne bli tilskrevet og få beskjed om å ta kontakt med sitt merkeverksted for å få reparert feilene om de ønsker det, sier Sooth Knutsen.

Han understreker at tilbakekallelsen er frivillig.