Chávez anklager USA for å undergrave Iran

Venezuelas president Hugo Chávez regjering anklager USA for å stå bak de voldelige protestene i Iran for å undergrave regimet.

STØTTER IRAN: Venezuelas president Hugo Chávez velger å støtte regimet i Iran framfor opposisjonen, som han mener er et verktøy for USA. Her er han fotografert under en tale han holdt i en militærleir i Venezuela mandag. Foto: REUTERS/SCANPIX
STØTTER IRAN: Venezuelas president Hugo Chávez velger å støtte regimet i Iran framfor opposisjonen, som han mener er et verktøy for USA. Her er han fotografert under en tale han holdt i en militærleir i Venezuela mandag. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Venezuelas president Hugo Chávez regjering anklager USA for å stå bak de voldelige protestene i Iran for å undergrave regimet.

Sosialisten Chávez regner seg som en venn av Irans president Mahmoud Ahmadinejad, hvis regime de siste dagene har slått ned protestdemonstrasjoner med hard hånd. Minst åtte er blitt drept i den blodige uroen.


- Regjeringen i den bolivariske republikken Venezuela avviser kategorisk forsøkene på destabilisering som er fremmet av USA mot folket og regjeringen i Iran, heter det i en uttalelse fra Venezuelas utenriksdepartement onsdag.


Uttalelsen kritiserer også andre land for å ha fulgt «det amerikanske imperiet» i kritikken av forholdene i Iran. Storbritannia, Frankrike, Russland, EU og Norge er blant de mange som har protestert mot regimets voldsbruk mot demonstranter.


Den venezuelanske regjeringen uttrykker sin solidaritet med Irans regime «for dets utrettelige kamp for å konsolidere den islamske revolusjonen», heter det også. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer