Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chávez ildner til kamp for Venezuela

Venezuelas president ber alle medlemmene av sosialistpartiet om å bli med i regjeringsorganiserte militser.

MANER TIL KAMP: Hugo Chávez ber folk om å gjennomgå militærtrening for å forberede seg på et mulig angrep fra USA eller Colombia. SCANPIX/REUTERS
MANER TIL KAMP: Hugo Chávez ber folk om å gjennomgå militærtrening for å forberede seg på et mulig angrep fra USA eller Colombia. SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Under en fem timer lang tale til partifeller lørdag sa Chávez at alle hans tilhengere bør skaffe seg militærtrening og hjelpe til med å organisere kampgrupper.


- Venezuela må være forberedt på en mulig væpnet konflikt fordi Colombia og USA kan angripe, sa Chávez, som selv er tidligere fallskjermsoldat.

Presidenten snakket også oppildnet om at Venezuela snart mottar 300 stridsvogner og pansrede kjøretøy, samt radarer og luftvåpensystemer, fra Russland.

Sabelraslingen i Caracas har tiltatt i styrke etter at Colombia og USA i høst ble enige om en avtale som gir amerikanerne økt tilgang på colombianske militærbaser.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media