- KJEMPER FOR LIVET: Venezuela visepresident, Nicolas Maduro, sier Hugo Chávez kjemper for livet. Her er Maduro i Caracas 27. februar 2013. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters
- KJEMPER FOR LIVET: Venezuela visepresident, Nicolas Maduro, sier Hugo Chávez kjemper for livet. Her er Maduro i Caracas 27. februar 2013. Foto: Carlos Garcia Rawlins / ReutersVis mer

- Chávez kjemper for livet

Venezuelas kreftopererte president Hugo Chávez kjemper for livet, sier landets visepresident Nicolás Maduro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chávez er innlagt på et militærsykehus i hovedstaden Caracas, etter å ha vært til behandling på Cuba i drøyt to måneder.

- Han kjemper for helsen og livet, og vi står ved hans side, sa Maduro til det statlige fjernsynet torsdag kveld.

- Vet dere hvorfor han har forsømt sin egen helse? Fordi han ofret både kropp og sjel for å gi folket et fedreland, for å gi de som ikke hadde noen ting en jobb, et liv, et hus, helse, mat og utdanning, sa Maduro.

Chávez har ikke snakket eller opptrådt offentlig siden han gjennomgikk sin fjerde kreftoperasjon på Cuba 11. desember i fjor.

Rett før han ble sendt hjem, ble det offentliggjort bilder av ham i sykesengen, omgitt av de to døtrene Rosa Virginia og Maria. Bildet var ifølge informasjonsdepartementet i Venezuela tatt 14. februar.

Maduro opplyste i forrige uke at den 58 år gamle presidenten var begynt å arbeide fra sykesengen, men medga at han hadde pustevansker.

- Presidenten puster fortsatt gjennom et rør, men han er i stand til å kommunisere med oss og gir oss instruksjoner gjennom notater, sa Maduro.

(NTB)

KREFTOPERERT: Det har vært flere spekulasjoner rundt om Hugo Chávez er død. Visepresident Nicolás Maduro sier den kreftopererte presidenten er innlagt på et militærsykehus i Caracas, og at han kjemper for livet. Bildet av Chávez er fra juli 2012. Foto: Juan Barreto / AFP Photo
KREFTOPERERT: Det har vært flere spekulasjoner rundt om Hugo Chávez er død. Visepresident Nicolás Maduro sier den kreftopererte presidenten er innlagt på et militærsykehus i Caracas, og at han kjemper for livet. Bildet av Chávez er fra juli 2012. Foto: Juan Barreto / AFP Photo Vis mer