SYK: Hugo Chavez sliter med helsa og er alvorlig syk.Foto: Reuters
SYK: Hugo Chavez sliter med helsa og er alvorlig syk.Foto: ReutersVis mer

- Chávez kjemper for livet

Venezuelas president Hugo Chávez kjemper for livet, ifølge tidligere visepresident Elías Jaua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chávez har ikke vist seg offentlig på over en måned etter en kreftoperasjon på Cuba.

- Situasjonen er komplisert og vanskelig. Det er sant at Hugo Chávez har kjempet og fortsatt kjemper for sitt liv, sa Jaua under et møte i Sosialistpartiet i hovedstaden Caracas søndag.

Samtidig søndag opplyste regjeringen at presidentens lungeinfeksjon er under kontroll, og at tilstanden hans bedrer seg. Chávez har gjennomgått fire operasjoner de siste 18 månedene. I helgen tilbakeviste hans bror, Adan Chávez, rykter om at presidenten lå i koma. Regjeringskontoret har tidligere opplyst at han fikk lungebetennelse og pustevansker etter en vanskelig kreftoperasjon. Det utløste spekulasjoner om at han lå for døden

Situasjonen har kastet Venezuela ut i politisk usikkerhet. På grunn av sykdommen ble han forhindret fra å delta i edsavleggelsen 10. januar etter gjenvalget. Myndighetene sier at grunnloven åpner for en utsettelse, men det har opposisjonen protestert mot.

Visepresident Nicolás Maduro reiste til Havana for å treffe Chávez fredag, og presidentene i Argentina og Peru, Cristina Fernández og Ollanta Humala, har også sendt ham hilsener under besøk i Havana de siste dagene.

(NTB)