LIVSTEGN: Det første livstegnet etter den siste operasjonen fra president Hugo Chávez. Her leser han den kubanske avisa Granma mellom de to døtrene María Gabriela, til venstre, og Rosa Virginia. Bildet ble sendt ut av Venezuelas regjering fredag. Foto:  EPA / Scanpix / Venezuelas regjering.
LIVSTEGN: Det første livstegnet etter den siste operasjonen fra president Hugo Chávez. Her leser han den kubanske avisa Granma mellom de to døtrene María Gabriela, til venstre, og Rosa Virginia. Bildet ble sendt ut av Venezuelas regjering fredag. Foto: EPA / Scanpix / Venezuelas regjering.Vis mer

Chávez tilbake til Venezuela

President Hugo Chávez har kommet hjem til Venezuela fra Cuba, forteller han på sin egen Twitter-konto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kreftrammede presidenten har ikke vist seg fram for offentlig. Han ble brakt rett til et militært sjukehus for å fortsatt få behandling.

Visepresident Nicolás Maduro og kommunikasjonsminister Ernesto Villegas sier til det statlige fjernsynet at president Hugo Chávez kom tilbake til Venezuela med et fly klokka 02.30 i natt, venezuelansk tid, det vil si klokka 8 i morges, norsk tid.

«Vi har igjen kommet til det venezuelanske fedrelandet. Takk min Gud!! Takk mitt elskede folk!! Her fortsetter vi behandlinga», kvitret Chávez  da han var tilbake i hjemlandet.

«Takk til Fidel, til Raúl og til hele Cuba!! Takk til Venezuela for så mye kjærlighet!!» fortsatte presidenten.

«Jeg holder fast ved Kristus og stoler på mine leger og sjukepleiere. Alltid inntil seieren!! Vi skal leve og vi skal seire!!!» het det til slutt fra presidenten.

De tre meldingene ble sendt ut i løpet av tre minutter omtrent klokka 04.10, altså klokka 09.40 i Norge, fra presidentens offisielle Twitter-konto. Naturligvis kan noen av hans medarbeidere sendt meldingene for ham eller ha hjulpet ham med å sende. Men språket og ordvalgene har en utvilsom klang av Chávez.

Hugo Chávez har vært på Cuba fra 11. desember for å få behandling for kreft. Hans virkelige helsetilstand er ikke offentlig kjent. Fredag ble de første bildene av ham etter den siste operasjonen offentliggjort. Han lå da i ei seng og leste den kubanske avisa Granma, mens de to døtrene hans sto på hver si side av senga.

Han skal nå ligge på det militære sjukehuset Doctor Carlos Arvelo i hovedstaden Caracas.

58 år gamle Chávez fikk påvist kreft i juni 2011. Kubanske leger fjernet da en undartet svulst «på størrelse med en beisball», ifølge presidenten, som er svært opptatt av denne idretten. 8. desember i fjor ble det igjen påvist kreft, og Chávez måtte i all hast dra tilbake til Cuba.

I januar skulle Hugo Chávez innsettes som president i Venezuela, etter å ha blitt gjenvalgt. Men han var da for sjuk til å dra hjem, så seremonien er utsatt på ubestemt tid.