VARSLET: CIA ba om at Tamerlan (t.h.) skulle settes på en liste over terrormistenkte i 2011. Bildet er fra en boksekamp i 2009. Foto: Glenn DePriest/Getty Images/AFP/NTBscanpix
VARSLET: CIA ba om at Tamerlan (t.h.) skulle settes på en liste over terrormistenkte i 2011. Bildet er fra en boksekamp i 2009. Foto: Glenn DePriest/Getty Images/AFP/NTBscanpixVis mer

CIA ba om at bombemistenkt skulle settes på terrorliste

For over ett år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen, som sammen med lillebroren Dzjokhar mistenkes for å ha stått bak bombene under Boston maraton, ble drept i sammenstøt med amerikansk politi fredag.

Tips CIA mottok tips om Tamerlan Tsarnajev og ba for over et år siden FBI og andre føderale myndigheter om å sette tsjetsjeneren på listen over terrormistenkte, opplyser en amerikansk etterretningskilde.

Tipset om Tsarnajev kom fra et annet land, men kilden oppgir ikke hvilket land dette var.

Lukket høring Under en lukket høring i senatets etterretningskomité tirsdag, kom det fram at Russland gjentatte ganger hadde kontaktet FBI og bedt dem om å holde øye med den eldste av de to Tsamajev-brødrene.

Tamerlan Tsamajev besøkte blant annet den russiske republikken Dagestan i 2012, og det antas at han ble overvåket av russisk etterretning under besøket.

(NTB)