Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- CIA forsyner syriske opprørere med våpen

Får håndvåpen, ammunisjon, pansrede kjøretøy og avansert kommunikasjonsutstyr.

FÅR AMERIKANSK HJELP: Syriske opprørere får nå amerikansk våpenhjelp. Foto: Reuters/Molhem Barakat/NTB Scanpix
FÅR AMERIKANSK HJELP: Syriske opprørere får nå amerikansk våpenhjelp. Foto: Reuters/Molhem Barakat/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA har de siste par ukene for første gang sendt flere våpenlaster til opprørerne i Syria, skriver Washington Post.

I lasten befinner det seg håndvåpen og ammunisjon, i tillegg til pansrede kjøretøy og avansert kommunikasjonsutstyr. Det skal ifølge avisa være den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA som organiserer våpenforsendelsene.

Terroristfrykt President Barack Obama lovet for flere måneder siden å trappe opp støtten til opprørerne, men våpenforsendelsene har latt vente på seg.

USA frykter blant annet at våpnene skal havne i gale hender, nærmere bestemt hos militante islamister i opprørernes rekker, som står på USAs liste over terroristorganisasjoner, skriver NTB.

Ifølge Washington Post er våpenlasten begrenset til våpen som USA kan spore, og skal ikke bestå av panservern- og luftvernraketter til tross for opprørernes ønske om dette.

- Våpnene dekker ikke alle behov, men det er bedre enn ingenting, sier en syrisk opprørskilde til Washington Post.

Hemmelige baser Lasten består også av en del såkalt ikkedødelig utstyr som kjøretøy, kommunikasjonsutstyr og avansert medisinutstyr ment for strid.

CIAs våpenforsendelser går via et nettverk av hemmelige baser i Tyrkia og Jordan, som ble opprettet med amerikansk hjelp for å bistå Saudi-Arabia og Qatar med å sende våpen til opprørerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling