CIA innrømmer overvåking av Senatet

I mars avviste CIA-sjef John Brennan en slik overvåking.

HÅNDPLUKKET AV OBAMA: John Brennan var antiterror-sjef, og en nær rådgiver til den amerikanske presidenten Barack Obama, før Obama i januar i fjor gjorde ham til sjef for CIA. Foto: Peter Souza / REUTERS
HÅNDPLUKKET AV OBAMA: John Brennan var antiterror-sjef, og en nær rådgiver til den amerikanske presidenten Barack Obama, før Obama i januar i fjor gjorde ham til sjef for CIA. Foto: Peter Souza / REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CIA innrømmer å ha overvåket en komité i Senatet som etterforsker etterretningstjenestens avhørsteknikker.

Torsdag kveld kom det fram at CIA hadde overvåket datamaskiner som komiteen brukte til å etterforske avhørsmetoder som simulerte drukningsdød, samt beskyldninger om hemmelige fengsler for terrormistenkte etter angrepene på USA 11. september 2001.

Den kommende komitérapporten var på forhånd ventet å være svært kritisk til CIAs arbeidsmetoder.

Ansatte fra CIA har blant annet gjort søk i komitémedlemmenes epost mens de hadde tilgang til CIA-nettverket, skriver The Guardian.

Talsmann Dean Boyd sier i en uttalelse at han er klar over at noen har handlet i strid med den gjensidige forståelsen som ble etablert mellom byrået og Senatet da etterforskningen startet i 2009.

I mars avviste CIA-sjef John Brennan at en slik overvåking fant sted.

Talsmann Ryan Trapani avviser at Brennan, som har en høy stjerne hos president Barack Obama, har vurdert eller vil vurdere sin stilling i lys av de nye avsløringene.

(NTB)