- CIA løy om vanntortur

Hevder hardt presset toppdemokrat.

HEVDER CIA LØY: Nancy Pelosi, her fotografert sammen med president Barack Obama og George Miller tidligere denne uka. Foto: AP/Ron Edmonds/Scanpix
HEVDER CIA LØY: Nancy Pelosi, her fotografert sammen med president Barack Obama og George Miller tidligere denne uka. Foto: AP/Ron Edmonds/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Demokraten Nancy Pelosi, lederen i Representantenes hus, er i hardt vær.

I forrige uke kom det sterke påstander om at hun var klar over at CIA brukte waterboarding, også kalt vanntortur, da de avhørte terrorfanger.

På det som Washington Post beskriver som en opphetet pressekonferanse i dag hevdet Pelosi at hun aldri ble informert om det. Hun kontret med å si at CIA har løyet til henne.Pelosis tidligere sentrale rådgiver Michael Sheehy var i et møte med CIA i september 2002, der det er blitt hevdet at han ble informert om waterboardbruken. - Løy til kongressenToppdemokraten har hele tiden sagt at hun aldri er blitt informert om den omstridte avhørsmetodebruken. Den forklaringen endret hun i dag, skriver ABC News.- Det eneste som ble sagt om waterboarding, var at det ikke ble brukt, sa Pelosi på dagens pressekonferanse.- Jeg ble gitt falsk og unøyaktig informasjon.

CIA hadde på tidspunktet for møtet allerede brukt vanntortur på terrormistenkte Abu Zubaida.

- På dette tidspunktet ga Bush-administrasjonen også misledende informasjon til det amerikanske folk om at det befant seg masseødeleggelsesvåpen i Irak, sa Pelosi og la til at CIA hadde løyet til kongressen.Karl Rove, George W. Bushs tidligere topprådgiver, har for øvrig kommet med kraftige angrep mot Pelosi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer