Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CIA luket ut uranpåstand fra Bushs oktober-tale

CIA fjernet en henvisning til et angivelig irakisk forsøk på å kjøpe uran fra Afrika fra en tale George W. Bush holdt i oktober i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tre måneder før Bush i januar viste til et slikt forsøk i en tale om rikets tilstand. Årsaken til at påstanden ble fjernet fra oktobertalen var at CIA-sjef George Tenet syntes at det var utilfredsstillende at påstanden bare var basert på én kilde, ifølge avisen The Washington Post.

En kilde avisen har snakket med sier at CIA dessuten tvilte på ektheten til dokumentene som mistankene bygget på. Disse dokumentene har senere vist seg å være falske, og Det hvite hus har innrømmet at påstanden i Bushs tale var uriktig.

The Washington Post har ikke klart å finne ut hvorfor Tenet personlig grep inn i oktober for å fjerne uranpåstanden, men tilsynelatende unnlot å gjøre det tre måneder senere.

Tenet tok fredag på seg ansvaret for feilen i presidentens tale, og Det hvite hus gjorde det klart at saken med det ble ansett for å være avsluttet.

(NTB)