CIA må kalle hjem agenter på grunn av budsjettkrisen

- Dramatisk reduksjon av vår stab.

TØFFE TAK: CIA-direktør John Brennan var i forrige uke i møter i Det hvite hus dagen etter nedstengingen av det føderale statsapparatet i USA. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB SCANPIX
TØFFE TAK: CIA-direktør John Brennan var i forrige uke i møter i Det hvite hus dagen etter nedstengingen av det føderale statsapparatet i USA. Foto: Jewel Samad / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CIA-sjef John Brennan advarer mot følgene når agenter og ansatte nå må sette seg på flyet hjem til USA.

Ifølge Brennan er det snakk om personer som er helt sentrale i arbeidet med å samle inn og analysere etterretningsinformasjon fra andre land, og i hemmelige operasjoner og terrorbekjempelse i utlandet..

- En dramatisk reduksjon av vår stab, kan utgjøre en trussel både mot menneskeliv og amerikansk eiendom, sier Brennan.

Hvor mange CIA-ansatte som nå kalles hjem, er ikke kjent. Pentagon kunngjorde alt i helgen at de ville begynne å hente hjem ansatte i utlandet som er permittert.

Budsjettkrisen i USA er nå inne i sitt niende døgn fordi republikanerne i Kongressen nekter å godkjenne neste års budsjett. Budsjettåret i USA begynner 1. oktober.

Hundretusener av offentlig ansatte er permittert som følge av budsjettkrisen, og en rekke offentlige tjenester og institusjoner er i ferd med å stenge helt.

(NTB)