Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- CIA-piloter levde luksusliv

Spilte golf og drakk dyr rødvin mellom kidnappinger og fangetransport, ifølge ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): CIA-pilotene som fløy kidnappede al-Qaida-mistenke til hemmelige fengsel for harde forhør, førte et liv i luksus på skattebetalernes penger, ifølge den nye boka Ghost Plane, skrevet av journalisten Stephen Grey.

CIA-piloter skal ha booket seg inn på femstjernes luksushoteller mens de ventet på nye flyvninger av mistenkte fanger, skriver ABC News. CIA-mannskapet skal også ha benyttet seg av spa-behandlinger og spist eksklusive middager i ventetida. I tillegg til å ha bodd på spanske golf- og yacht-feriesteder.

Mannskapet fylte også opp flyet med fine spanske viner, skal Grey ha fått vite gjennom intervjuer med tidligere CIA-piloter.

Stephen Grey er en britisk frilansjournalist, basert i London. Han har spesialisert seg på såkalte sikkerhetssaker og Irak og skriver for Sunday Times i London, New York Times, the Guardian, the Atlantic Monthly og BBC. Journalisten har hatt en rekke avsløringer om CIAs fangetransporter.

MISTENKT CIA-FLY Et Boeing 737 tar av fra den spanske flyplassen San Joan Palma de Mallorca i mars 2004. Foto: Ap/Scanpix
MISTENKT CIA-FLY Et Boeing 737 tar av fra den spanske flyplassen San Joan Palma de Mallorca i mars 2004. Foto: Ap/Scanpix Vis mer