CIA-sjefen: USA drepte «et par hundre» russere i luftangrep

Bekreftet under høring.

I HØRING: CIA-direktør Mike Pompeo forklarte seg for Senatets utenrikskomité i går. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
I HØRING: CIA-direktør Mike Pompeo forklarte seg for Senatets utenrikskomité i går. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): CIA-direktør Mike Pompeo bekrefter at amerikanske styrker drepte «et par hundre russere» under kamper i Syria i februar. Det melder Newsweek.

- I Syria, for noen uker siden, møtte russerne sine likemenn. Et par hundre russere ble drept, sa Pompeo.

CIA-sjefen, som av president Donald Trump er utpekt til å bli USAs nye utenriksminister, etter sparkede Rex Tillerson, kom med uttalelsen under en høring om forholdet mellom USA og Russland i Senatets utenrikskomité.

- Leiesoldater

Påstanden om at mange russere ble drept i luftangrepet, har versert siden februar, men dette er første gang en offisiell amerikansk tjenestemann uttaler seg om dødstallet.

Ifølge Time var de drepte russerne ikke under kommando fra Moskva, men snarere ansatte i private militære selskaper som samarbeider med president Bashar al-Assads regime.

Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, sier at angrepet skjedde fordi styrker lojale mot Assad åpnet ild mot den USA-allierte opprørsgruppen Syrias demokratiske styrker (SDF) i den østlige provinsen Deir Ezzor.

SDF ba om hjelp fra den USA-ledede koalisjonen, og de amerikanske styrkene svarte med et kraftig luftangrep med et ikke spesifisert antall drepte som resultat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer