CIA-stasjonsjef etterforskes for voldtekter

Hadde valium, filmer av voldtektene og en etterforskningshåndbok om seksuelle overgrep hjemme, sier rettsbegjæring.

VEKKER STOR OPPSIKT: Etter at amerikanske ABC News fortalte historien har historien gått som ild i tørt gress over hele USA. Nå frykter flere at den kan skade USAs renomé i Midtøsten og den arabiske verden. Skjermdump: ABC News og vitnesbyrdet levert til retten
VEKKER STOR OPPSIKT: Etter at amerikanske ABC News fortalte historien har historien gått som ild i tørt gress over hele USA. Nå frykter flere at den kan skade USAs renomé i Midtøsten og den arabiske verden. Skjermdump: ABC News og vitnesbyrdet levert til retten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): CIAs amerikanske stasjonssjef i Algerie er fjernet fra sin stilling etter anklager om at han skal ha dopet ned og voldtatt to kvinner i sin bopel i landet, ifølge Abc News.

Et lengre vitnesbyrd i en rettsbegjæring, levert inn til en domstol i Washington, forteller at ble det funnet reseptbelagte medikamenter som Xanax og valium, samt en håndbok om «etterforskning av seksuelle overgrep».

Hele vitnesbyrdet, som er en begjæring om tillatelse til å undersøke stasjonssjefens bærbare datamaskin, er lagt ut på Abc News sine nettsider.

Dopet ned Selv benekter 41-åringen, identifisert i vitnesbyrdet som Andrew Warren, overgrepene og mener det var frivillige samleier. Det er foreløpig ikke tatt ut en siktelse.

Voldtektene er omtalt som uavhengige hendelser i september 2007 og februar 2008, og skal ha funnet sted etter at kvinnene ble dopet ned av alkoholholdige drinker iblandet beroligende midler.

Filmer av voldtekteneDe to kvinnene er begge er algeriske statsborgere og meldte fra om overgrepene til den amerikanske ambassaden i landet i henholdsvis juni og september 2008.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer