VEKKER STOR OPPSIKT: Etter at amerikanske ABC News fortalte historien har historien gått som ild i tørt gress over hele USA. Nå frykter flere at den kan skade USAs renomé i Midtøsten og den arabiske verden. Skjermdump: ABC News og vitnesbyrdet levert til retten
VEKKER STOR OPPSIKT: Etter at amerikanske ABC News fortalte historien har historien gått som ild i tørt gress over hele USA. Nå frykter flere at den kan skade USAs renomé i Midtøsten og den arabiske verden. Skjermdump: ABC News og vitnesbyrdet levert til rettenVis mer

CIA-stasjonsjef etterforskes for voldtekter

Hadde valium, filmer av voldtektene og en etterforskningshåndbok om seksuelle overgrep hjemme, sier rettsbegjæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): CIAs amerikanske stasjonssjef i Algerie er fjernet fra sin stilling etter anklager om at han skal ha dopet ned og voldtatt to kvinner i sin bopel i landet, ifølge Abc News.

Et lengre vitnesbyrd i en rettsbegjæring, levert inn til en domstol i Washington, forteller at ble det funnet reseptbelagte medikamenter som Xanax og valium, samt en håndbok om «etterforskning av seksuelle overgrep».

Hele vitnesbyrdet, som er en begjæring om tillatelse til å undersøke stasjonssjefens bærbare datamaskin, er lagt ut på Abc News sine nettsider.

Dopet ned
Selv benekter 41-åringen, identifisert i vitnesbyrdet som Andrew Warren, overgrepene og mener det var frivillige samleier. Det er foreløpig ikke tatt ut en siktelse.

Voldtektene er omtalt som uavhengige hendelser i september 2007 og februar 2008, og skal ha funnet sted etter at kvinnene ble dopet ned av alkoholholdige drinker iblandet beroligende midler.

Filmer av voldtektene
De to kvinnene er begge er algeriske statsborgere og meldte fra om overgrepene til den amerikanske ambassaden i landet i henholdsvis juni og september 2008.

Ifølge Abc News er det funnet flere filmer der den CIA-ansatte har sex med kvinner som er «i en mer eller mindre bevisstløs tilstand». Noen av filmene har datoer som peker til at de kan ha blitt spilt inn da 41-åringen var stasjonert i Egypts hovedstad Kairo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ga fra seg maskin
Da Warren i oktober 2008 var i USA på en tjenestereise, ble han avhørt om hendelsen og bedt om å levere fra seg mobiltelefonen, kameraet sitt og en bærbar datamaskin. De to kvinnene dukket opp på bilder tatt med mobilen og digitalkameraet, men bare i sosiale sammenhenger.

Stasjonssjefen nektet imidlertid først å levere fra seg den bærbare datamaskinen og innrømte at det muligens fantes flere bilder av kvinnene på den.

- Jeg har grunn til å tro at beviser på Warrens seksuelle overgrep kan være å finne på Warrens bærbare datamaskin, skriver etterforskeren som har levert inn begjæringen om å få gjennomsøke datamaskinen etter spor.

- Svært alvorlig
Både det amerikanske justisdepartementet og utenriksdepartementet er nå involverte i etterforskningen, ifølge en kilde som kjenner til undersøkelsene som gjøres.

Verken justisdepartementet eller CIA vil kommentere anklagene eller etterforskningen.

Pressesekretær for Det hvite hus, Robert Gibbs, sier til CNN at han kjenner til rapportene.

-  Dette er veldig alvorlige anklager og de vil bli etterforsket grundig, sier Gibbs til CNN.

BEKREFTER SAKEN: Pressesekretær i Det hvite hus Robert Gibbs sier at anklagene er alvorlige.  Foto: Saul Loeb/Afp
BEKREFTER SAKEN: Pressesekretær i Det hvite hus Robert Gibbs sier at anklagene er alvorlige. Foto: Saul Loeb/Afp Vis mer