CIA feier i egne rekker, og har kalt hjem sin egen stasjonssjef i Algerie etter at han ble anklaget for voldttekt. EPA/DENNIS BRACK/SCANPIX
CIA feier i egne rekker, og har kalt hjem sin egen stasjonssjef i Algerie etter at han ble anklaget for voldttekt. EPA/DENNIS BRACK/SCANPIX Vis mer

CIA-topp anklaget for voldtekt

Skal ha dopet dem ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CIAs stasjonssjef i Algerie er sendt hjem til USA, etter anklager om at han skal ha dopet ned og voldtatt minst to kvinner.

- USA ser svært alvorlig på slike anklager, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Washington, Robert Wood.

- Personen det er snakk om, har returnert til Washington. Amerikanske myndigheter gransker nå saken, sier han.

Ifølge den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC ble CIA-offiseren sendt hjem i september, etter at to kvinner anklaget ham for å ha dopet dem ned for deretter å voldta dem.

CIA-offiseren har selv konvertert til islam, og de to kvinnene var også muslimer. Ifølge ABC News fant de angivelige overgrepene sted i mannens bolig.

- Jeg kan forsikre om at CIA ser alvorlig på slike anklager og kommer til å følge dem opp, sier en talsmann for etterretningsorganisasjonen, Mike Mansfield.

Ifølge ABC News har etterforskningen avdekket en rekke pikante videoopptak av den betrodde CIA-offiseren, og etterforskningen utvides nå til Egypt der mannen tidligere var stasjonert.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer