CIA feier i egne rekker, og har kalt hjem sin egen stasjonssjef i Algerie etter at han ble anklaget for voldttekt. EPA/DENNIS BRACK/SCANPIX
CIA feier i egne rekker, og har kalt hjem sin egen stasjonssjef i Algerie etter at han ble anklaget for voldttekt. EPA/DENNIS BRACK/SCANPIXVis mer

CIA-topp anklaget for voldtekt

Skal ha dopet dem ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CIAs stasjonssjef i Algerie er sendt hjem til USA, etter anklager om at han skal ha dopet ned og voldtatt minst to kvinner.

- USA ser svært alvorlig på slike anklager, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Washington, Robert Wood.

- Personen det er snakk om, har returnert til Washington. Amerikanske myndigheter gransker nå saken, sier han.

Ifølge den amerikanske fjernsynsstasjonen ABC ble CIA-offiseren sendt hjem i september, etter at to kvinner anklaget ham for å ha dopet dem ned for deretter å voldta dem.

CIA-offiseren har selv konvertert til islam, og de to kvinnene var også muslimer. Ifølge ABC News fant de angivelige overgrepene sted i mannens bolig.

- Jeg kan forsikre om at CIA ser alvorlig på slike anklager og kommer til å følge dem opp, sier en talsmann for etterretningsorganisasjonen, Mike Mansfield.

Ifølge ABC News har etterforskningen avdekket en rekke pikante videoopptak av den betrodde CIA-offiseren, og etterforskningen utvides nå til Egypt der mannen tidligere var stasjonert.

(NTB)