- CIA vervet tysk etterretningsansatt for å spionere mot Tyskland

Mot ny diplomatisk krise mellom USA og Tyskland etter nye spionavsløringer.

ANSPENT: Forholdet mellom Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og USAs president, Barack Obama, kan igjen være iferd med å bli anspent etter arrestasjonen av en tysk etterretningsansatt mistenkt for å ha jobbet for amerikanske CIA. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
ANSPENT: Forholdet mellom Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og USAs president, Barack Obama, kan igjen være iferd med å bli anspent etter arrestasjonen av en tysk etterretningsansatt mistenkt for å ha jobbet for amerikanske CIA. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Det hvite hus måtte mandag forsvare USAs stadig mer anstrengte forhold til tyske myndigheter. Onsdag i forrige uke ble en 31 år gammel ansatt i den tyske etterretningsorganisasjonen BND arrestert mistenkt for å ha solgt hemmeligstemplede dokumenter til den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA.

CIA har ikke kommentert saken offentlig, men kilder sier nå til Reuters og CBS News at det hele skal dreie seg om en offisiell operasjon fra CIA. CIA-sjef John Brennan skal også ha bedt om å få orientere sentrale folkevalgte i den amerikanske kongressen.

- Respekt Den nye spionasjekontroversen truer med å sette en stopper for de månedslange skjøre, diplomatiske forsøkene på å bedre forholdet mellom Tyskland og USA etter at dokumenter Edward Snowden lekket, avslørte at amerikanske National Security Agency (NSA) hadde overvåket mobiltelefonen til den tyske forbundskansleren, Angela Merkel.

Avsløringen utløste sinne i Tyskland og førte til en diplomatisk krise mellom de to allierte. Det førte også til at USAs president, Barack Obama, gikk offentlig ut og lovet at USA ikke ville spionere på ledere i allierte land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer