Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CIH-viruset lammer pc'en

Når CIH-viruset angriper, er det ingen vei tilbake. Det omgår virus-programmene dine, laster hard-disken full av søppel, og du kan bare glemme å få startet maskinen din igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det nylig oppdagede viruset stammer trolig fra Sørøst-Asia, skriver digi.no. CIH angriper BIOS'en, pc'ens 'Basic Input/Output'-system, som starter med en gang maskinen settes igang. Viruset hindrer på den måten oppstart-funksjonen, og dermed igangsettingen av programmer som leter opp virus.I tillegg overskriver CIH-viruset harddisken med uleselige koder.

Til verkstedet

Programmer som fjerner virus kan fange opp CIH, men kun hvis viruset ikke har blitt startet. Så er man først rammet av CIH, er det få veier utenom verkstedet.

Viruset kan bare angripe maskiner som har flash-BIOS og som samtidig har oppgraderingsmulighet for BIOS'en. De fleste nyere maskiner, fra de seneste 486-maskiner til Pentium II'ere flash-BIOS. Det kan imidlertid være vanskelig å sjekke om en maskin har flash-BIOS, og hvorvidt det har de overnevnte egenskapene. Et tips er å se etter i produsent-dokumentasjonen, enten i bruksanvisningen eller på produsentens nett-sted.

CIH-viruset fungerer kun sammen med Windows 95 og 98.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!