Cindy McCain nekter å avsløre hvor rik hun er

Førstekonekandidaten er øl-arving.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hun er 18 år yngre enn sin ektemann.

Men det er ikke den eneste forskjellen mellom Cindy McCain og John McCain, republikanernes presidentkandidat i USA.

Selv om John McCain selv må kunne regnes inn i den øvre middelklassen, er han en fattiglus på papiret sammenliknet med kona.

Hun er arving til Anheuser-Busch-konsernet, som blant annet distribuerer Budweiser og en lang rekke andre kjente drikkevarer.

Ifølge NBC er hun arving til en formue på mer enn 100 millioner dollar.

Det setter selv Hillary Clinton, som har brukt store summer av egen lomme til sin egen valgkamp, i skyggen formuemessig.

Mens Hillary var førstedame offentliggjorde hun og ektemannen Bill sine egne ligninger, slik at det var full åpenhet om hva de tjente, ifølge nyhetsbyrået AP.

John McCain har allerede publiserte sine likningstall, og de viste ifølge AP at han i 2007 hadde en inntekt på 405 409 dollar og betalte 84 460 dollar i skatt.

ØL-ARVING: Cindy McCain. Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix
ØL-ARVING: Cindy McCain. Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix Vis mer

Men Cindy McCain har ingen planer om å offentliggjøre sine likningstall hvis hun skulle bli førstedame. Det fortalte hun da hun ble intervjuet på NBCs Today Show i dag.

Se intervjuet her.

- Du vet, min mann og jeg har vært gift i 28 år, og vi har fylt ut separate selvangivelser i 28 år. Dette er et spørsmål om privatliv. Det er min mann som er presidentkandidaten, sa hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokratenes Howard Dean er kritisk til at hun ikke vil gi offentligheten innsyn i likningstallene.

- Hva prøver John McCain å skjule? Gjennom denne kampanjen har han oppført seg som om hans egne krav åpenhet gjelder for alle andre enn ham selv. Nå tror han at han kan ta med seg den samme dobbeltmoralen til Det hvite hus, sier han i en uttalelse ifølge AP.

Cindy McCain er for øvrig ikke den første steinrike kona til en amerikansk presidentkandidat.

John Kerry var demokratenes presidentkandidat i 2004. Hans kone, Teresa Heinz, er arving til Heinz-konsernet.

John McCain ble for øvrig illsint da han tidligere i år ble spurt om det faktisk stemte at han i sin tid vurderte å stille som visepresidentkanidat for nettopp John Kerry.

Cindy McCain nekter å avsløre hvor rik hun er
KANIDATEN OG KONA: John og Cindy McCain.
KETSJUP-ARVING: Teresa Heinz, John Kerrys kone, har i likhet Cindy McCain også til ketsjup på pastaen. Her er hun fotografert sammen med Barack Obama tidligere i år.