Cindy Sheehan arrestert

Her blir krigsmoren Cindy Sheehan arrestert før presidentens tale i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Sheehan ble lagt i håndjern og fjernet fra kongressbygningen før Bush ankom. Hun ble tatt til politihuset noen kvartaler unna.

 • Bush i natt: - Vi blir i irak


  Sheehan var invitert av den demokratiske representanten Lynn Woolsey til å følge presidentens tale fra plass 7, første rad på galleriet.

  - Jeg er stolt over at Cindy er min gjest i kveld. Hun har gjort en forskjell for debatten om å bringe våre soldater hjem fra Irak, sa Woolsey før arrestasjonen.


  Slagord
  Sheehan hadde hatt på seg en t-skjorte med slagord mot krigen i Irak.

  «2.242 DØDE. Hvor mange flere?» stod det på t-skjorten.

  Politisjef Terrance W. Gainer sier til Washington Post at Sheehan hadde vært høylytt og nektet å etterkomme ordre fra politifolkene om å være stille og lukke igjen jakken.

  En fotograf fra Reuters sier imidlertid at Sheehan ankom galleriet i Representantenes hus bare få minutter før Bush skulle tale, og ble vist til sin plass. Hun hadde sittet der i mindre enn et minutt, da sivile politimenn tok henne i armen og eskorterte henne ut.

  Ifølge fotografen gjorde Sheehan ikke motstand og gikk frivillig.

  - Politiet advarte henne om at slike slagord ikke var tillatt i kongressen, men hun svarte ikke, sier politioverbetjent Kimberly Schneider til Associated Press.


  Ordensforstyrrelse
  Mens president Bush holdt sin tale, fikk Sheehan lest opp siktelsen på Capitol politistasjon.

  Hun ble først siktet for å ha demonstrert i kongressen, men siktelsen ble senere endret til ordensforstyrrelse, opplyser Schneider. Sheehan må tilbringe natten i arresten, og risikerer bøter eller fengsel dersom hun blir dømt for ordensforstyrrelse.

  Omlag femti demonstranter marsjerte i natt til Capitol politistasjon og krevde at Sheehan ble løslatt. En av dem ble arrestert.

  Sheehan, som mistet sin sønn Casey i Irak, ble i september arrestert foran Det hvite hus sammen med 300 andre aktivister etter en uke med demonstrasjoner mot krigen i Irak.

  Hun ble verdenskjent i august, da hun demonstrert i 26 dager utenfor Bush-ranchen i Texas.


  Blir i Irak
  Bush sa i nattens tale at han ikke ville trekke amerikanske soldater ut av Irak før irakerne var i stand til å ivareta sin egen sikkerhet.

  Han gjentok at hans strategi i krigen mot terror ikke skaper flere terrorister, slik hans kritikere mener.

  - I en tid der vi testes, finner vi ikke sikkerhet ved å gå fra våre forpliktelser og trekke oss tilbake innen våre egne grenser. Om vi lar terroristene i fred, vil ikke de la oss i fred. De vil bare flytte stridsonen til våre strender.

KASTET UT: Sikkerhetsvakter kaster Cindy Sheehan ut av Representantenes hus før presidentens tale om rikets tilstand natt til onsdag. Foto: Scanpix/AP
KASTET UT: Sikkerhetsvakter kaster Cindy Sheehan ut av Representantenes hus før presidentens tale om rikets tilstand natt til onsdag. Foto: Scanpix/AP Vis mer
MÅ BLI: President Bush sa i natt at amerikanske soldater må bli i Irak til irakerne kan ta vare på sin egen sikkerhet.
UØNSKET T-SKJORTE: Sheehan måtte forlate bygningen for å ha hatt på seg en t-skjorte med slagord mot krigen i Irak.
ARRESTERT: Utenfor kongressbygningen ble Sheehan overlatt til politiet, som tok krigsmoren med til en politistasjon noen kvartaler unna.