- Citibank ranet av russiske cyberskurker

Hackere skal ha tappet banken for flere titalls millioner dollar.

HACKET?: Amerikanske Citibank skal ha blitt hacket av russiske cyberskurker, men nekter selv for at banditter ranet til seg titalls millioner av dollar.  Foto: AFP / TIMOTHY A. CLARY / SCANPIX
HACKET?: Amerikanske Citibank skal ha blitt hacket av russiske cyberskurker, men nekter selv for at banditter ranet til seg titalls millioner av dollar. Foto: AFP / TIMOTHY A. CLARY / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Den amerikanske føderale politistyrken FBI etterforsker et hackerangrep på Citigroup inc. som skal ha resultert i et tyveri av flere titalls millioner dollar, melder The Wall Street Journal.

Det skal være en russisk hackergruppe som mistenkes å ha brutt seg inn i en av Citigroups datterselskap Citibank, som leverer banktjenester over hele verden, inkludert i Norge. Det er uklart om cyberskurkene har rettet angrepet direkte mot Citybank, eller gått via en tredjepart.

Også andre store datanettverk skal ha blitt angrepet av de samme skurkene. Herunder ett datanettverk tilhørende den amerikanske regjeringen, ifølge avisas kilder.

Det er uklart nøyaktig når angrepene skal ha funnet sted. Mens noen kilder mener det skjedde i fjor sommer, skal etterforskerne mistenke at at de skjedde året før.

Uklarhetene blir ikke mindre av at Citigroup selv benekter at de har blitt ranet av hackere.

- Vi har ikke hatt systeminnbrudd, og vi har ikke lidd noen tap - verken tap for våre kunder eller for banken, sier Citigroups sikkerhetsdirektør Joe Petro til WSJ.- Alle anklager om at FBI jobber med en sak om Citigroup son handler om flere titalls millioner dollar er rett og slett ikke sant, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer