Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Citigroup vil stoppe søksmål fra Terra-kommuner i USA

- Ikke overraskende, sier bostyrer.

AVVISER SØKSMÅL: Tapene til Terra-kommunene skjedde i Norge, og derfor krever Citigroup at retten i New York avviser søksmålet fra Terra Securities og sju norske kommuner. (AP Photo/Mark Lennihan, file)
AVVISER SØKSMÅL: Tapene til Terra-kommunene skjedde i Norge, og derfor krever Citigroup at retten i New York avviser søksmålet fra Terra Securities og sju norske kommuner. (AP Photo/Mark Lennihan, file) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Finanskonsernet Citigroup krever at retten i New York avviser søksmålet fra boet i Terra Securities og sju norske kommuner.


I et brev påpeker Citigroup blant annet at tapene skjedde i Norge, papirene var laget i London, utstedt av selskaper i Irland og Frankrike og registrert på børs i Irland, skriver Finansavisen.

Sju av de åtte Terra-kommunene har sammen med konkursboet i Terra Securities saksøkt den amerikanske banken for minst 200 millioner dollar. Det er foreløpig ikke klart om saken kommer opp i Southern District Court i New York.

Bostyrer Jon Skjørshammer er ikke overrasket over reaksjonen til Citigroup.

- Boet og kommunene har hele tiden vært forberedt på at Citigroup vil kreve saken avvist og at de hevder ikke å være ansvarlige, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling