Civita-leder angriper Jens

Etter Stoltenbergs angrep mot Erna Solberg.

Leder Kristin Clemet i tankesmia Civita går til angrep på statsminister Jens Stoltenbergs angrep på Høyre-leder Erna Solbergs lederegenskaper. Foto:  Mette Møller/Dagbladet
Leder Kristin Clemet i tankesmia Civita går til angrep på statsminister Jens Stoltenbergs angrep på Høyre-leder Erna Solbergs lederegenskaper. Foto: Mette Møller/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder Kristin Clemet i tankesmia Civita går til angrep på statsminister Jens Stoltenbergs angrep på Høyre-leder Erna Solbergs lederegenskaper.

Stoltenberg gikk mandag til angrep på Solbergs lederegenskaper fordi hun ikke har klart å avklare viktige spørsmål på borgerlig side. Clemet sier hun skvatt i stolen da hun hørte det.

Nå går hun selv til angrep på Stoltenberg og sier at han slapp for billig fra 22. juli-kommisjonens rapport der det ble avdekket stor svikt og dårlig ledelse i forvaltningen, skriver Dagens Næringsliv.

- Stoltenberg klandrer Solberg for ikke å ha nådd lengre i et internt prosjekt på borgerlig side. Det han har ansvaret for er noe som berører oss alle, trygghet for borgerne og bruken av offentlige midler. Den dagen samfunnskontrakten med forvaltningen brytes fordi oppgaver ikke lenger løses, bryter hele denne samfunnsmodellen ned, sier Clemet.

Stoltenberg har ikke kunnet kommentere Clemets uttalelser og har gitt næringsminister og partifelle Trond Giske lov til å svare for seg.

- Man blir nesten målløs av Clemets argumentasjon. Stoltenberg stilte et legitimt spørsmål: Hvor er det blitt av løftet om å bygge et klart borgerlig alternativ før valget, og han viste til at det på åtte år er mer uavklart enn noen gang hvilke partier som skal sitte i regjering og hvilken politikk de vil føre, sier Giske.

På spørsmål om hvorfor det er han som svarer på Clemets uttalelser, og ikke Stoltenberg, sier Giske:

- Det er sånn vi gjør det nå.

(NTB)