CJ Pearson (12) har vært politisk aktiv i fire år - omtales som en «ny, konservativ helt»

- Kjære president. Alt jeg ber om et et møte. Et intervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CJ Pearson er bare 12 år, men har allerede klart å spre sitt politiske budskap til flere millioner mennesker.

- Kjære president I går rettet han en direkte henvendelse til Obama:

- Kjære president. Jeg er en ung, konservativ aktivist fra den flotte delstaten Georgia. Det jeg ber om er ikke mye. Et møte. Et intervju. Jeg vil snakke med deg om ditt syn på denne nasjonen. Jeg vil snakke med deg om ditt syn på min generasjon. Jeg vil snakke om mitt syn, på min generasjon, sier 12 år gamle CJ Pearson i videoen.

Se hele Pearsons henvendelse til Obama i videoen øverst i saken.

- Elleve timer om dagen Siden februar har Pearson lastet opp 21 videoer på YouTube-kanalen sin. Han har også laget en egen hjemmeside.

«Siden han var åtte år gammel har CJ sett på seg selv som konservativ. [...] Med en tro på at unge mennesker, uavhengig av politisk tilhørighet, må engasjere seg i politiske prosesser, grunnla han [organisasjonen] Young Georgians in Government.», heter det i den beskrivende teksten.

- Jeg bruker kanskje elleve timer om dagen på politikk. Det er et vanskelig felt som krever massevis av diskusjoner og strategiske samtaler, sier Pearson til Dagbladet.

Politisk aktiv 12-åring Pearson støtter for øyeblikket Rand Paul, som stiller som presidentkandidat for Republikanerne.

Ifølge amerikanske Business Insider, mener 12-åringen at Paul har en «unik evne til å få kontakt med stemmere fra «millennial»-generasjonen (født mellom 1980 og 1995 journ. anm.) og enda yngre tilhengere, som ham selv».

Når Pearson ikke er på skolen bruker han tid på Pauls valgkampanje.

«CJ Pearson er en bemerkelsesverdig ung mann som forstår betydningen av å stå opp for friheten. Han er et pust av frisk vind, og har en vært lys fremtid foran seg», sier Paul i ett sitat publisert på Pearsons egen hjemmeside.

Det står også at han har støtten til flere enn 30 000 konservative.

I februar kunngjorde Pearson at han stiller som kandidat til «state Superintendent of Education» i Washington. Valget avholdes til neste år.

Siden i fjor har han også jobbet for å endre den amerikanske lovgivingen. Får han viljen sin, vil minstealderen for å kunne stille som kandidat til Kongressen eller Senatet, senkes til henholdsvis 18 og 21 år.

«Den nyste, konservative helten» CJ Pearson ble i mars omtalt av Fox News i forbindelse med en video der han tok Rudy Giuliani, tidligere ordfører i New York, i forsvar.

Giuliani hadde uttalt at Obama ikke elsket Amerika.

- Når noen bestemmer seg for å ytre en mening, burde ikke det at andre er uenige være en hindring, sa Pearson.

Washington Post har tidligere omtalt ham som «en nyeste, konservative helten», og tipper han vil forsette med politikk også i fremtiden.

Det håper også Pearson selv.

- Jeg har ambisjoner om å en dag tiltre i en offentlig stilling som politiker. Det hadde vært stort å få mulighet til å arbeide for menneskene i min egen delstat, og en dag kanskje også landet.