Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Clara, Claudia og Cedrik ble dumpet for å dø

Ble forlatt på bro i Bergen. - Titusener av katter blir forlatt i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dette er en forferdelig tragedie. De var bare fire uker gamle da vi tok hånd om de. De skulle virkelig hatt en kattemamma, sier leder Liv Sandal i Dyrebeskyttelsen Bergen til Dagbladet.no.

Bergens Tidende skriver om de seks uker gamle kattesøsknene Claudia, Clara og Cedrik. 1. juni i år ble de plassert i en banankasse av ukjente personer på Sotrabrua i Bergen.

Kattungene hadde en fjerde bror, men den ble funnet overkjørt på veien.

- Disse ble satt ut for å dø. Det er helt hjerterått. Når de er så unge har de nesten ikke utviklet luktesans og har så vidt lært seg å gå, sier Sandal.

Titusener vil bli forlatt

Det samme skjer hver sommer. Husdyrene våre blir offer for menneskenes trang til fri og ferie. Når de ikke vet hva de skal gjøre med de små firbeinte, løses problemet enkelt ved å forlate dem langs veien, i skogen eller som i Bergen nylig på en bro.

Dyrebeskyttelsen i Norge, som er uavhengig av Dyrebeskyttelsen Bergen, anslår at det vil bli dumpet et titalls tusen katter i sommer.

- Det er enorme mørketall. Det skjer i vinterferien og i påskeferien også, men om sommeren er det ekstra ille fordi da er mange av kattene drektige. Dersom du dumper en drektig katt kan hun få to kull gjennom sommeren. Da har man i teorien drept veldig mange katter, sier leder Heidi Halvorsen til Dagbladet.no.

CLARA: Blir beskrevet som en aldeles nydelig jentepus. Sammen med søsknene Claudia og Cedrik ble de forlatt på Sotrabrua i Bergen 1. juni år. De seks uker gamle kattungene er en av mange tusen katter som vil bli forlatt av eierne sine i år, ifølge Dyrebeskyttelsen. Foto: Dyrebeskyttelsen Bergen
CLARA: Blir beskrevet som en aldeles nydelig jentepus. Sammen med søsknene Claudia og Cedrik ble de forlatt på Sotrabrua i Bergen 1. juni år. De seks uker gamle kattungene er en av mange tusen katter som vil bli forlatt av eierne sine i år, ifølge Dyrebeskyttelsen. Foto: Dyrebeskyttelsen Bergen Vis mer

- Sommerferien er et mareritt for dyrene, sier hun.

Kanindumping et økende problem

Sandal i Bergen sier til Bergens Tidende at det bare er kreativiteten som setter grenser for hvordan enkelte kvitter seg med uønskede katter.

- Det er helt uforstårlig for meg at folk ikke har et forhold til dyrene sine. Dersom eierne har barn gir dette et forferdelig signal om hvordan vi skal ta vare på kjæledyrene våre, sier dyreverneren, som tror problemet skyldes likegyldighet siden dyreplageriet ikke får noen konsekvenser.

Dyrebeskyttelsen i Norge opplyser at i tillegg til katter og kattunger, så blir stadig flere kaniner dumpet enn tidligere.

- Dette er et økende problem i Norge. Alle typer gnagere blir mer forlatt enn tidligere. Men vi hører også om hundevalper som blir dumpet i poser med steiner i på sjøen også, sier Halvorsen.

Clara har fått nytt hjem

Kaninproblemet kan Sandal i Bergen skrive under på.

image: Clara, Claudia og Cedrik ble dumpet for å dø

- I ettermiddag fikk vi inn en nydelig liten dvergkanin. Den er helt hvit. En far med et gråtende barn med seg hadde funnet den. Den hadde fått et bitt i øret, men det skal vi fikse, sier Sandal.

Og selv om Claudia, Clara og Cedrix har mistet broren sin, vil de tre små krabatene få seg nye hjem om bare kort tid.

- Den ene er allerede reservert bort. Vi tror de to andre vil få seg nye hjem om veldig kort tid, sier Sandal.

CLAUDIA: Blir beskrevet som en herlig jentepus.
CEDRIK: Blir beskrevet som en leken guttepus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!