NYTT KONSEPT: Geir Hoff i Clas Ohlson forteller at de har åpnet én liten butikk og flere mindre butikker er på vei inn. Foto: Jørgen Hyvang.
NYTT KONSEPT: Geir Hoff i Clas Ohlson forteller at de har åpnet én liten butikk og flere mindre butikker er på vei inn. Foto: Jørgen Hyvang.Vis mer

Clas Ohlson med nytt konsept - tester mindre butikker

Clas Ohlson hevder fremtidens kravstore kunde er en større utfordring enn økende netthandel.

(Finansavisen): Clas Ohlson hadde i Norge en omsetningsvekst på litt under fem prosent i fjor. Omsetningen økte fra 3.099 millioner svenske kroner i 2016 til 3.244 millioner i fjor.

- Helheten ble bra i fjor. Det gikk noe opp og ned måned for måned og vi hadde noen tøffe tak på vårparten, som vi delte med store deler av bransjen, sier Geir Hoff, ansvarlig for nye markeder og ekspansjon i Clas Ohlson-konsernet, til Finansavisen.

Mindre butikker

Per i dag har svenskeide Clas Ohlson over 200 butikker i fem land, hvorav 87 ligger i Norge. Foreløpig er planen å åpne fire nye butikker i år.

For å tilpasse seg fremtidens kunder tester Clas Ohlson ifølge Finansavisen ut et konsept kalt «Clas Ohlson Compact Store», som er mindre butikker.

- Vi har åpnet én liten butikk og har flere mindre butikker på vei inn. Disse er betydelig mindre enn de som finnes i dag. En hypotese om fremtidens Clas Ohlson-butikker er at de blir mindre. Men det er ingen konklusjon, det er til syvende og sist kunden som bestemmer, sier Hoff til avisen.

De mindre butikkene skal fortsatt ha et like bredt sortiment, men vil ha færre valgmuligheter.

- Vi forsøker å tenke fullfunksjon. Kanskje trenger vi ikke åtte forskjellige brødristere å velge mellom, sier Hoff.

Kravstore kunder

- Frykter dere økt netthandel?

- Netthandel blir ekstremt viktig i fremtiden, men for oss tror jeg det å tilfredsstille dagens kunde er en større utfordring enn konkurransen fra andre nettbutikker. Vi ser at kundene krever mer av oss enn det de historisk har gjort, sier Hoff.

Fra og med mars skal Telenor tilby salg av tjenester og produkter i seks Clas Ohlson-butikker i Sverige. Hoff sier at det foreløpig ikke er planer om å adoptere det samme konseptet i Norge.

- Samtidig er det viktig for oss å tilpasse oss til en endret kundeadferd. Vi tenker også på hva annet vi kan tilføre til butikkene våre for å gi en bedre kundeopplevelse, sier Hoff.

Andre økonominyheter:

23-åringen tjener millioner på hjemmelaget slim
Bitcoin: - Kundene er nervøse
Øyner avkastning på over 250 prosent