STENGER BUTIKKER: Konsernsjef Lotta Lyrå bruker opptil 210 millioner svenske kroner på å legge ned til sammen ti butikker i Storbritannia og Tyskland. Foto: Eivind Yggeseth.
STENGER BUTIKKER: Konsernsjef Lotta Lyrå bruker opptil 210 millioner svenske kroner på å legge ned til sammen ti butikker i Storbritannia og Tyskland. Foto: Eivind Yggeseth.Vis mer

Clas Ohlson stenger alle butikker utenfor Norden

Avviklingen koster opptil 210 millioner svenske kroner og påvirker 150 ansatte.

(Finansavisen): I slutten av oktober i fjor annonserte Clas Ohlson at de to butikkene som var åpnet i Dubai ville bli avviklet. Onsdag denne uken ble det klart at Clas Ohlson også skal legge ned alle selskapets butikker i Storbritannia og Tyskland, til sammen ti butikker, skriver Finansavisen.

Dette vil påvirke rundt 150 ansatte og koste rundt 210 millioner svenske kroner, ifølge selskapet. Avviklingen vil ha en positiv effekt på driftsresultatet på rundt 75 millioner pr. år etter at butikkene er lagt ned.

Sliter med å tjene penger

- Etter ti år fortsetter virksomheten i Storbritannia å levere signifikante tap til tross for tiltak som er gjennomført de seneste årene, sier Lotta Lyrå, konsernsjef i Clas Ohlson, til Finansavisen.

Videre påpeker Lyrå at evalueringen av en pilot med fire butikker i Tyskland har vist at virksomheten ikke vil være egnet til å levere som planlagt, og at forutsetningene for å skape lønnsomhet ikke er tilstede.

Nettbutikkene i Tyskland og Storbritannia skal ikke avvikles.

Norge på topp

Norge var landet med sterkest vekst i andre kvartal, med en økning på 12 prosent i svenske kroner og fem prosent i norske kroner. Omsetningen økte fra 794 millioner svenske kroner i andre kvartal 2017 til 891 millioner i samme kvartal i år i Norge.

- Den nordiske regionen er vårt hjemmemarked og våre operasjoner i Sverige og Norge nyter av en unikt sterk posisjon, sier Lyrå til Finansavisen.

Selskapet hadde ved utgangen av oktober 95 butikker i Sverige, 90 i Norge og 42 i Finland. Totalt hadde selskapet 237 butikker ved utgangen av oktober, en nettoøkning på 14 butikker på ett år. Ifølge Finansavisen planlegger Clas Ohlson 10-15 nye butikker netto i regnskapsåret 2018/2019.

Andre økonominyheter:
Analytiker frykter kursfall – anbefaler salg
Så mange rentehevinger venter SSB