Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Claudene (42) fikk oppfylt drømmen på HMS Bounty

Men den varte bare i seks måneder. I går døde hun da skipet forliste i møte med orkanen Sandy.

FORLISTE: Claudene Christian var forelsket i HMS Bounty, der hun jobbet som matros. Skipet forliste da det ble tatt av orkanen Sandy. Her er hun sammen med Gerald Zwicker som var med å bygge skipet. Foto: AP / The Canadian Press, Halifax Chronicle Herald, Peter Parsons
FORLISTE: Claudene Christian var forelsket i HMS Bounty, der hun jobbet som matros. Skipet forliste da det ble tatt av orkanen Sandy. Her er hun sammen med Gerald Zwicker som var med å bygge skipet. Foto: AP / The Canadian Press, Halifax Chronicle Herald, Peter Parsons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Claudene Christian (42) var forelsket i HMS Bounty-skipet hun jobbet på. Hun fikk kun seks måneder til å leve ut drømmen om et liv på sjøen.

HMS Bounty ble bygget for filmen Mytteriet på Bounty fra 1962. Den var også med i filmen Pirates of the Caribbean: Dead man's chest. Skipet forliste i mandag etter å ha blitt rammet av orkanen Sandy.

Claudene fikk matrosjobben på skipet i mai.

- Jeg regnet ikke med å bli valgt siden jeg ikke hadde erfaring fra seiling. Men jeg har hatt denne interessen hele livet, fortalte hun til The Chronicle Herald i august.

Hun beskrev skipet som et seile-museum til venner og familie. Både på Facebook og Twitter skrøt Claudene heningsløst over skipet. På Twitter skrev hun: «Jeg er forelsket i mitt skip, Bounty».

Claudene annonserte den glade nyheten om jobben på skipet på sin Facebook-side. Ofte tullet hun med at hun var i slekt med Fletcher Christian som er anklaget for mytteriet på den ekte HMS Bounty fra 1800-tallet.

Travel kvinne Claudene startet sin egen virksomhet da hun var 17 år gammel og flyttet fra Alaska til California.

- Hun var alltid travel og hadde en aktiv hverdag, sier hennes tante Patricia Saulsberry til KFSM.

Tanten mener Claudenes interesse for Bounty begynte etter hun hadde vært på tur med en etterligning av Christopher Columbus' skip, Nina, på Akansas-elven i fjor.

Omkom 15 personer ble reddet opp av det frådende vannet. Christian var bevisstløs idet hun ble hentet opp i redningshelikopteret, men døde på Albemarle sykehus i Nord Calolina.   

Redningsmannskaper kjempet for å redde besetningen i vind opptil 35 knops styrke og seks meter høye bølger.

Mannskapet skal først ha sendt ut et nødmelding, som så skal ha blitt trukket tilbake. Hvorvidt det er tilfelle at den ble trukket er noe uklart, og er en del av etterforskningen rundt forliset.

Det som derimot er klart, er at det skal ha tatt syv timer fra denne meldingen først ble sendt ut til mannskapet ble reddet opp av sjøen. Det melder ABC news.