Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Claudia på lønnstoppen

PARIS (Dagbladet): Claudia Schiffer er i særklasse den best betalte på catwalken. 109 millioner håver hun inn i året, mens Kate Moss bare tjener 15 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Claudia var lenge bak veteranen Cindy Crawford, skriver det franske ukemagasinet Le Nouvel Observateur. Nå har den blonde divaen forlengst gått forbi, med honorarer på 260000 kroner dagen, 65000 mer enn Cindy. Claudia tar 90000 i timen for å posere, og har en rekke millioninnbringende kontrakter, som for l'Oréal og Revlon, Fanta og en rekke japanske drikker. Hun har aksjer i en restaurantkjede med Cindy Crawford og Naomi Campbell. Selv om Schiffer er 26 og litt på hell skulle framtida være sikret.

Nesten pensjonist

Det er den også for Cindy Crawford, som nesten ikke viser seg på catwalken lenger. Hun tjener ifølge People Magazine og Forbes 70 millioner kroner i året. Revlon og Pepsi Cola har gullkantede kontrakter med Crawford.

Linda Evangelista entrer ikke catwalken hvis betalingen er under 100000 dollar. Den kanadiske modellen er god for 23 millioner i året. Evangelista satser nå mest på salget av egne kreasjoner.

Allsidig

Naomi Campbells forretning går strykende. Hun tjener rundt 19 millioner kroner i året. Campbell, som nylig gråt sårt i Gianni Versaces begravelse, forlangte 25000 dollar for å gå visningen hans. Hun har skrevet bok, sunget inn plate, og spilt i Disney-film, men ennå ikke fått noen stor skjønnhetskontrakt.

Kate Moss er sist på lista med bare 15 millioner. Yves Saint Laurent og Calvin Klein har allerede brukt henne i sine reklamer og det blir utvilsomt flere. Moss er i skuddet, selv om også hun, 24, begynner å virke gammel.