Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Claudia Shiffer tar gjerne av seg klærne

- Ja, når det gjelder film er jeg villig til å gjøre stort sett hva som helst av det som skal til for å få fortalt en historie, sa supermodellen Claudia Schiffer i Cannes i går og mente nakenscener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun smilte seg tekkelig og heltemodig gjennom tidenes villeste Cannes-pressekonferanse, der den egentlige hovedperson var den steingale filmregissøren Abel Ferrara.

Han skulle fortelle om sin nye dop-film, «Black Out», der Schiffer har en liten rolle som usminket og godhjerta venninne for en dopødelagt stjerneskuespiller, spilt av Matthew Modine.

Men Ferrara var sterkt beruset av et stoff som neppe kom ut av en flaske. De første minuttene ytret han stort sett bare usammenhengende, demonisk babbel med sin raspete Tom Waits-røst.

Bra film

Men filmen er bra, bortsett fra Schiffer, synes å være den generelle oppfatningen blant Cannes-kritikerne. De var møtt mannsterkt opp til en pressekonferanse som skulle arte seg som en vanvittig happening med elleville opptrinn både på podiet og blant publikum.

Som da den kjente svarte britiske spaltisten Baz Bamigboye fra salen indirekte beskyldte Modine for rasisme.

- Hvor er du, jeg kan ikke se deg bak der, det er ganske mørkt der, sa Modine, trolig fordi han på grunn av TV-lyset faktisk ikke kunne se den svartkledte svarte mannen som hadde stilt ham et spørsmål.

- Oh, yeah, vil du at jeg skal synge og danse for deg, hvite mann? skrek Bamigboye tilbake.

Beruset

En sinnssvakt beruset argentinsk journalist satte den tettpakkete konferansesalen på ende ved elleville opptrinn i flere omganger og skapte absolutt kaos da han til slutt for opp med et skrik og spurte om veien til toalettet.

På det tidspunkt falt skriket naturlig sammen med rallingen fra Ferrara på podiet.

Dennis Hopper, som også er med i «Black Out», og som vet mer om dop og skuespilleri enn de fleste, bekjente at han har vært tørrlagt i 13 år nå:

- Når ungdom spør meg i dag om de skal ta dop. svarer jeg:

- Du åpner en dør inn til noe annet, men den lukkes forbannet fort igjen. Og det er alt, sa Hopper.

Fornuft

Oppi alt dette framsto Claudia Schiffer som en oase av fornuft og troverdighet, når hun for eksempel snakket om rasisme:

- Jeg har ikke selv opplevd rasisme, naturlig nok, men jeg vet at en del av motemagasinene har en kvote for hvor mange førstesider de kan ha med en svart kvinnelig modell. Ja, det er nok litt slik i bransjen, og jeg beklager det, sa Schiffer om sin støtte til modellkollega Naomi Campbell.

Hun ville ikke snakke om kjæresten David Copperfield, og på det tradisjonelle spørsmålet om nakenscener på film svarte hun:

- Jeg har aldri opptrådt naken i min modellkarriere, men når det gjelder film, er jeg villig til å gå med på det meste hvis det er nødvendig for å fortelle historien, sa Schiffer og fortsatte:

- Som den scenen i Jane Campions «Piano», der ...

- ... Du mener med Harvey, brølte Ferrara, tilsynelatende forarget, med barberbladrøsten (begge siktet til den berømte nakenscenen mellom Holly Hunter og Harvey Keitel) .

- ...Ja, den var nydelig, strålte Claudia Schiffer.

SMILTE: