Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Claudias bitre avskjed

BERLIN (Dagbladet): Claudia Schiffer forlater motebransjen og smeller med dørene på vei ut. - Jeg har aldri kunnet fordra å vise klær, er den tyske modellens overraskende avskjedssalutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vekker oppmerksomhet at ingen av de store motehusene i Paris ville benytte Schiffer under sommerens store show.

- Når det gjelder aktuelle moter, er Claudia ute, sier Karl Lagerfeld - som oppfant henne og gjorde blondinen til bransjens best betalte modell gjennom ti år. «La Schiffer» - som hun kalles i fagkretser - kunne beregne seg en gasje på 250000 kroner dagen mens hun fremdeles gikk på catwalken. Formuen hennes skal beløpe seg til over 300 millioner kroner.

- Tysk ku

- Jeg har aldri kunnet fordra den hysteriske atmosfæren som hersker under moteshow. Og jeg vet ikke om jeg har lyst til å vise klær igjen noen gang, sier Claudia Schiffer.

Hun får kontante svar fra bransjens småkonger og paver:

- Claudia Schiffer er ei tysk ku - totalt uegnet til å vise fram tøy, freser Paco Rabanne.

- Uten utstråling

Jil Sander mener at Schiffer er blottet for utstråling og at Kate Moss er morgendagens løsning og tre ganger så attraktiv som type. En tidligere Schiffer-medarbeider er utilfreds med at ekssjefen alltid satte himmel og jord i bevegelse for å virke perfekt. - Det uperfekte er tidas ideal, sier han.

Nå vil Claudia Schiffer (26) satse på en karriere som filmstjerne. Men debuten i «Blackout» ble hilst iskaldt velkommen av et samstemt kritikerkorps: - Hun mangler talent.

SKJELT UT: Claudia Schiffer blir skjelt ut fra alle kanter etter sin bitre avskjed med catwalken.