Clear Channel nektet å vise Greenpeace-reklame i Oslo

Krevde sensur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Reklamebyrået Clear Channel nektet å vise denne reklamefilmen som er laget av miljøorganisasjonen Greenpeace.

Onsdag i forrige uke skulle den rulle og gå på skjermen utenfor kjøpesenteret Oslo City, ifølge Greenpeace.

Se videoen øverst i saken!

- Vi brukte lang tid på å avtale reklameplass, og det kom ingen spørsmål om innholdet fra Clear Channel før vi leverte filmen, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge.

Måtte sensurere Clear Channel er Norges største aktør innen utendørsreklame, og har blant annet all trafikkreklame i kollektivtrafikken i Oslo og Akershus. Reklamebyrået betjener også reklame på flyplass, jernbaner, taxi og kjøpesentre verden over.

Gulowsen hevder at Clear Channel kom med et krav om at den modifiserte Head and Shoulders-logoen i videoen måtte sensureres bort.

- Det er helt uakuelt å vise en kampanjevideo uten å nevne Head and Shoulders. Det er skremmende at reklamebyrået skal bestemme hvilket uttrykk vi skal gi, sier Greenpeace-lederen til Dagbladet.

- Hadde det oppstått et problem med kampanjen hadde det ikke blitt Clear Channels problem, men vårt. Vi står helt og holdent for denne kampanjen, mener han.

Blir vist i Sverige I Sverige blir denne reklamefilmen vist på Stureplan i Stockholm, gjennom et annet reklamebyrå.

Miljøorganisasjonen mener at bruk av palmeolje i Head and Shoulders-produkter har direkte koblinger til hogging av regnskog.

- Head and Shoulders er med på å utrydde orangutanger og sumatratigrer. Vi har tatt dette opp med selskapet flere ganger i løpet av de siste åtte månedene, men i stedet for å handle har de forsøkt å grønnmale sitt varemerke, sier Erika Bjureby, skogansvarlig i Greenpeace Norden, til svenske Dagens Media.

- I denne kampanjen benytter vi kraftige virkemidler, men det er også svært alvorlig at selskapet bak Head and Shoulders bidrar til å rasere indonesisk regnskog. Det er en trussel mot verdens klima, og mot både mennesker og utrydningstruede dyrearter som lever i disse områdene, sier Gulowsen.

Clear Channel har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer