DYR TUR: John Cleese tok taxi for 30 000 kroner for å komme seg hjem etter Skavlan-besøket. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
DYR TUR: John Cleese tok taxi for 30 000 kroner for å komme seg hjem etter Skavlan-besøket. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Cleese drosjer for 30 000

Innstilte flyavganger som følge av askeskya fra Island, førte til at komikeren John Cleese rekvirerte taxi fra Oslo for å kjøre ham til Brussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| GØTEBORG(Dagbladet): - Island kan verken styre vulkanene eller bankene sine, sier John Cleese i en kommentar til Dagbladet.

Den kjente komikeren er sitt sedvanlige muntre og flegmatiske jeg, selv om ha har en kjøretur på mange timer foran seg. Til stor glede for sjåfør Glenn Pauli. For turen betaler Cleese 30 000 kroner til Viken Horten Taxi, som fikk oppdraget med å kjøre superstjerna.

- Du har ikke ledd deg skakk av vitsene hans da?

- Til å begynne med var han svært morsom, men etter hvert så har det roet seg ned. Cleese er en meget hyggelig person å ha med i bilen, forteller Glenn Pauli.

Sjåføren legger til at så langt under turen har komikeren fra Monthy Phyton-gruppen i stor grad kommentert naturen.

- Han forteller hvor flotte den er og hvor mye han liker å se på den, forteller Taugli.

Lang tur
Da Dagbladet snakket med Cleese og sjåføren i dag, nærmet de seg Gøteborg. Turen fra Oslo til Bryssel er kalkulert til å ta mellom 14 og 16 6imer i ren kjøring. I tillegg kommer pauser og en overnatting.

- Hvor skal dere overnatte?

- Det får John Cleese avgjøre, sier Pauli.

Skavlan
John Cleese var i Norge i forbindelse med en opptreden i programmet til Fredrik Skavlan i NRK på fredag. Intervjuet der er i forbindelse med turneen «En helaften med John Cleese» i Norge til høsten. Svippturen ble imidlertid til en ekspedisjon som følge av flyforbudet. Komikeren valgte derfor å ta taxi, slik at han rekker toget tilbake til England i morgen.

Retur
For sjåfør Glenn Pauli er møtet med John Cleese en opplevelse. Han forteller at han ikke har hatt maken til storhet i sin taxi siden han begynte i yrket tilbake i 1994. Men han slipper returen alene i bilen. Som følge av flyforbudet har selskapet salgs- og markedssjef Lars Oddvar Fjeldvang i Viken Horten Taxi nesten klart å fylle opp bilen med returkunder.